Bosklas : info


terug naar bosklas

Extra-muros activiteit – Openluchtklas in Durbuy
Dit schooljaar gingen het vijfde en het zesde leerjaar van Edugo Sint-Bernadette en Sint-Vincentius voor een hele week openluchtklas naar Durbuy.

We verbleven er van maandag, 11 november 2002, tot en met vrijdag, 15 november 2002.

Dankzij een grondige voorbereiding konden we de leerlingen een erg boeiend programma aanbieden, dat zowel de aardrijkskundige, geschiedkundige en natuurkundige aspecten van de prachtige omgeving aan bod laat komen.

Geografisch Durbuy is gelegen op de grens van de Famenne en de Ardennen in het noorden van de provincie Luxemburg. ‘Het kleinste stadje van de wereld’ dankt zijn toeristische aantrekkingskracht door het feit dat het in de Middeleeuwen verscholen zat binnen een meander van de Ourthe. Onder andere om strategische redenen werd in de 17de eeuw de Ourthe-arm, die de stad insloot, dichtgegooid.

Ook geschiedkundig is Durbuy, dat in 1331 stadsrechten verwierf, een boeiend geheel. Het begrip ‘feodaliteit’ krijgt hier voor zowel vijfde- en zesdeklassers voor het eerst echt vulling. Naast een bezoek aan de burchtruïnes van Logne (provincie Luik) worden ook de dolmen en menhirs van Wéris bezocht en grondig bestudeerd.

Daarnaast wordt het verblijf in ‘La Petite Merveille’ met enkele buitengewone sportactiviteiten verrijkt. Vooral de avonturentocht, het klimmen, de rappel en de speleologie,… zullen zeker in de smaak vallen bij de leerlingen.Onze verblijfplaats
Durbuy
Meer informatie vind je door hiernaast te klikken !