VITALSKI


fotograaf: charlie de keersmaecker

Mijn leven met Leterme

MET MARTIN JANSEN & WILLY WILLY (THE SCABS)

Met recht en rede wordt Vitalski algemeen beschouwd als de meest indringende conferencier van zijn generatie. “Mijn leven met Leterme” is zijn tiende comedy-voorstelling.

Deze voorstelling is ook bijzonder omdat er naast de dosis eigen zieleroerselen, voor het eerst ook politieke satire binnensluipt. Dat kan ook niet anders. Vitalski leeft met Leterme zoals wij allemaal met en in het “tijdperk” Leterme leven. Naar goede traditie bijgestaan door zijn vriend en virtuoos pianist Martin Jansen, maar ook met hulp van de “Vlaamse Keith Richards” Willy Willy, bekend van o.m. The Scabs.

Vitalski vermengt politieke satire met surreële woordhumor. Het resultaat is een unieke conférence…Geert Hoste mag dan al een paar stevige sneren krijgen, met deze goed geregisseerde productie schuift Vitalski wel degelijk op naar diens succesvolle recept, inclusief woordspelingen maar dan stouter… (Karel Michiels in DE STANDAARD)

Jan De Smet van De Nieuwe Snaar had dus gelijk toen hij in De Standaard opmerkte: “Het mooiste aan Vitalski is dat hij zichzelf telkens uitvindt.” Opnieuw zal deze eloquent besnorde conferencier zijn publiek in de ban houden met een lange buiteling van grappen, grollen, bedenkingen en wilde associaties. Vitalski is “een kleurboek vol” (Roel Verniers in Knack), “een Dada in moderne tijden”.

Als lachen gezond is, zal zelfs uw huisarts u naar Vitalski sturen.

Raf Walschaerts van Kommil Foo vergeleek Vitalski in De Standaard met Toon Hermans, Pascale Platel noemde zijn vorige conference “Intiem” op Cultuurweb.be de “Aanrader van het jaar” en Kamagurka omschrijft hem in HUMO als “De beste humorist van zijn generatie”.



Speelperiode: t/m nov 2009 en vanaf april 2010
Speelduur: 90 minuten zonder pauze


Terug naar Overzicht Artiesten www.xlp.be