Nieuws

4.01.2014 : Installeren onder Windows Vista / Windows 7 / Windows 8

Op de CDR staan twee installatieroutines (setup.exe) : één onder de map 9598XP en één onder de map NT2000ME. Gebruik voor Windows Vista / 7 / 8 de setup.exe onder de map NT2000ME ! Meestal verloopt de installatie daarmee goed -eventuele fouten negeren - maar als je WinPuz gaat opstarten, dan blijkt  dat WinPuz altijd NUL oplossingen geeft. Dit komt omdat de database (woordenlijsten) niet gelezen wordt. Je corrigeert dit het gemakkelijkst als volgt: * Installeer nog eens opnieuw maar nu met de setup.exe onder de map 9598XP ! De vorige installatie moet je NIET verwijderen.  * Er zijn wellicht meerdere foutmeldingen maar die mag je nu negeren (de bestanden in kwestie staan door de vorige installatie toch al op je computer). * Bij vragen over OUDERE bestanden (older files) de originele bestanden van je computer laten staan (niet overschrijven) behalve voor PZDATA.MDB en PZGEZEG.MDB. Dat zijn immers de woordenlijsten en die wil je wel degelijk overschrijven.

6.11.2008 : Proefversies beschikbaar. (enkel via download !)

In WinPuz 4.01/4.02 werden in de functie SCRABBLE+ niet ALLE mogelijke oplossingen gevonden. Een gelijkaardig probleem doet zich voor bij complexe zoekpatronen in de functie ONBEKEND (bij gebruik van haakjes bijvoorbeeld). Het hieronder te downloaden bestand plaatst u in de map program files\winp401. (Oude exe overschrijven. Wellicht is het aan te raden om die oude puzwin04.exe eerst een voorlopige andere naam te geven, bijvoorbeeld puzwin04.tmp. Bij eventuele problemen kan u die dan heractiveren door 'm opnieuw puzwin04.exe te noemen) Deze versie bevat ook de bugfixes van 4.02/4.03, o.a. het maximaliseren van het werkvenster. Verder heeft versie 4.04 naast het opgaveveld ook een indicatieveldje waarin u de lengte van de ingetikte opgave steeds kan aflezen. (om het telwerk bij vraagtekens of puntjes te vergemakkelijken)

Voor Windows 95 en XP (en als u de XP-setup gebruikte bij installatie) : Versie4.04XP

Voor andere Windows (als u de andere setup gebruikte bij installatie): Versie4.04Me

29.11.2005 : Installatie van de nieuwe woordenlijst op een Windows 98 systeem:

Kijk na het kopiëren naar de harde schijf even naar de EIGENSCHAPPEN van het bestand op de harde schijf! Alleen Lezen en Verborgen moet je UITschakelen. Archief moet je AANvinken!

22.11.2005 : Sinds 20 november is een NIEUWE woordenlijst (database) beschikbaar voor WinPuz 4.01 - 4.02.

Oude spellingen zoals "komputer" werden verwijderd. (- 70.000) Alle woorden werden (in de mate van het mogelijke) aangepast aan de nieuwste spellingsregels (okt. 2005). En... ruim 400.000 nieuwe woorden zijn toegevoegd!!! Omwille van de snelheid gebruik je deze nieuwe woordenlijst liefst niet op oude computersystemen. Deze nieuwe database is verkrijgbaar op CDR (downloads zijn gezien het formaat van ruim 350 Mbyte niet goed mogelijk). Kostprijs voor geregistreerde WinPuzbezitters (versie 4.01 of 4.02) slechts 5 euro. (inclusief verzending, ook naar Nederland) Stuur een e-mailtje naar het gekende e-mailadres (zie knopje "Verkrijgbaar") als je deze nieuwe SUPERwoordenlijst  (1.725.000 woorden!) in je bezit wil krijgen.

20.09.2004 : Oplossingenbestand : bugje opgelost:

Het probleempje met het niet werkend oplossingenbestand blijkt bij nader inzien niet in de software te zitten, maar is gewoon het gevolg van een ontbrekend bestandje op de installatie - cd. Download het bestand Pzbasis.mdb en plaats het onder de map waar WinPuz 4.01 staat = hoogstwaarschijnlijk c:\program files\winp401.

Klik hier:  Pzbasis.MDB

18.09.2004 : Probleem-meldingen

Zoals een beetje te verwachten was, worden ook bij deze release enkele problemen gemeld.

Installatie-problemen: Bij installatie op XP altijd YES (JA) antwoorden op vragen of je een recenter bestand dat al op je computer staat wenst te behouden! (keep this file)  Gebruik voor  installatie op Windows 98 de SETUP die onder NT2000ME staat en NIET diegene die onder 9598XP staat. Kies voor negeren als de installatieroutine meldt dat er een conflict is met een  gebruikt bestand.

12.09.2004 :Versie 4.01 vrijgegeven!

De langverwachte (?) nieuwe WinPuz versie is eindelijk klaar. De database werd ten opzichte van versie 3.31 bijna verdubbeld! En om de mogelijkheden van deze nieuwe database ten volle te kunnen benutten werd meteen ook het zoekprogramma zelf aangepast. De bèta-release werd uitvoerig getest door Fernand Joseph waarvoor onze hartelijke dank.

What's new in WinPuz 4.01 ?

* De database werd uitgebreid met vele duizenden meervouden en andere afgeleide woorden. Resultaat: 1.360.000 woorden . (in versie 3.31 moest je het nog stellen met "maar" 725.000 woorden.)  De database werd ook structureel gewijzigd. De woorden hebben "vlagjes" meegekregen waardoor WinPuz kan zoeken op beperkte woordenlijsten. Wil je enkel woorden die voor het Scrabblespel geldig zijn? WinPuz 4.01 kan het! Wil je alleen zeer algemene woorden die voorkomen in een klein zakwoordenboekje (zoektochtliefhebbers weten waarom...): Winpuz 4.01 kan het!

* Het in België gekende Scrabble-Lexicon van Hub Moonen (DE gids voor scrabble-liefhebbers) is bijna volledig mee verwerkt in de nieuwe database! Scrabble-liefhebbers gaan zeker ook even langs bij het Scrabble-programma DUPlomaat van Luc Kumps:  http://www.softex.be/DUP/  

* In het programma werden enkele "overkill " - toestanden verwijderd. De functie "Mijn Bestand" was nauwelijks nog zinvol en is dus verdwenen. Verder werd het hele programma wat "opgefrist" en werd de "Kies Bestand"-selectie veranderd om gebruik te kunnen maken van de hierboven beschreven "vlagjes-functie".

Maar WinPuz 4.01 is in het gebruik verder nauwelijks verschillend van versie 3.31. Je leert het in een minuutje!

(Terug naar beginpagina)