Tour de France 

zondag 3 juli 2011 - rit 2

 

 

Rit 2: Les Essarts - Les Essarts (Ploegentijdrit) (23 km)

De tweede rit in deze Tour is een ploegentijdrit in en rond Les Essarts. Het parcours is slechts 23 km lang. De eerste van de 22 ploegen die van start gaat om 14h30 is Saxo Bank, het team van Alberto Contador. Saxo staat immers laatste in het ploegenklassement. Tussen elke ploeg is er een wachttijd van zeven minuten. Omega Pharma-Lotto, het team van gele trui Philippe Gilbert start als laatste om drie minuten voor vijf. De tijdrit verloopt over vlakke wegen. Onderweg liggen tussenpunten na 9 en na 16 kilometer.

Het valt af te wachten of Philippe Gilbert zijn leiderstrui kan houden. In de Giro werd Omega Pharma-Lotto vierde in de ploegentijdrit, maar dat ging natuurlijk om een heel ander team. Als Gilbert het niet haalt, zal het geel waarschijnlijk gaan naar Fabian Cancellara (Team Leopard) of Tony Martin (HTC Highroad). Ook Sky en RadioShack zijn kanshebbers op de dagzege en dan gaat het geel hoogstwaarschijnlijk naar Gerraint Thomas van Sky of Andreas Klöden van Shack. Garmin-Cervélo wordt eveneens vaak getipt. In dat geval zou Thor Hushovd het geel overnemen.

In deze tijdrit staat niet alleen de dagzege en de gele trui op het spel, maar voor de klassementsrijders is dit een cruciale dag. In deze discipline kunnen ze veel tijd verliezen. Vandaag is de afstand echter relatief kort dus zullen de tijdsverschillen binnen de perken blijven. Gisteren verloor Alberto Contador reeds 1'14" op zijn grote concurrent Andy Schleck (Team Leopard). Deze Luxemburgse ploeg begint aan de tijdrit om 14h43. 

 

(Kaart: www.letour.fr)

GiGiVéLo

Terug