Belgisch kampioenschap

zondag 1 juli 2007

 

 

Devolder grijpt driekleur

Een week voor de start van de Tour wordt traditiegetrouw het Belgisch kampioenschap verreden. Ronse mocht dit jaar het wielercircus verwelkomen op een parcours van 15 km dat de renners in totaal 16 keer moesten afleggen.

Al van bij aanvang was het duidelijk dat de Belgen er zin in hadden. Uiteindelijk raakte een groep van 15 op kop. Predictor-Lotto was het best vertegenwoordigd met maar liefst vier man: Van Avermaet, Vanhuffel, Vansummeren en Roesems. QuickStep had twee mannetjes mee, namelijk Seeldraeyers en Hulsmans. Deze laatste zou als één van de eersten moeten lossen. Verder waren ook Renders en Van Heule (Chocolade Jacques), Vanlandschoot  en Bert Scheirlinckx (Landbouwkrediet), Gardeyn (Unibet), Omloop (Jartazi), De Ketele (Davitamon-Win For Life-Jong Vlaanderen), Wellens (Fidea) en Van Goolen (Discovery Channel) van de partij. 

De eendracht bij de koplopers was vaak ver te zoeken. Zo was er een demarrage van van Goolen op 84 km van het einde die weinig nut had. Toen het peloton naderde tot op minder dan 30" wilde Gardeyn nog alles uit de kast halen om nog even voorop te blijven, maar de samenwerking was weg. Op 61 km van de eindstreep kregen we een hergroepering.

Vervolgens reden Thijs (Unibet), Keisse (Chocolade Jacques), Van Hecke (Predictor-Lotto) en Steegmans (QuickStep) weg. Ze kregen echter geen vrijgeleide. Enkele kilometers verder begonnen de favorieten zich te roeren.  Devolder (Discovery Channel), Nuyens (Cofidis), Gilbert (La Française des Jeux) en Boonen (QuickStep) reden in de vuurlinie. Ook ploegmaats Van Hecke en Leukemans (Predictor-Lotto) lieten zich vaak opmerken in de loop van de wedstrijd.

Boonen, Van Hecke, Leukemans, Nuyens en Staf Scheirlinckx (Cofidis) zetten een vlucht op. De Volder kon uit de achterste gelederen terugkeren, terwijl Boonen vooraan loste. Bij het ingaan van de laatste ronde werden de koplopers echter gegrepen. Op enkele losse flodders na gebeurde er niets tot Stijn Devolder op 9 km van de finish als eenduivel uit een doosje wegsprong. Niemand kon de derde uit de voorbije Ronde van Zwitserland volgen. Devolder sprak zijn tijdrijderscapaciteiten aan en reed zo solo naar zijn eerste driekleur van zijn profcarrière. Boonen en Gilbert vervolledigden het podium.

 

Een overgelukkige Devolder overschrijdt de eindstreep

Het podium v.l.n.r.: Boonen (2de), Devolder (1ste) en Gilbert (3de)

(bron: www.vrtnieuws.net)

Top 10

 
01.S.Devolder 245 km in 5h46'32"
02.T.Boonen op        16"
03.P.Gilbert z.t.
04.N.Nuyens  
05.G.Gardeyn  
06.I.Abakoumov  
07.B.Dewaele  
08.B.Leukemans  
09.J.Coenen  
10.O.Kaisen  

 

GiGiVéLo

Terug