Amstel Gold Race

zondag 22 april 2007

 

 

Schumacher trekt aan het langste eind

De eerste renners die een succesvolle vlucht op touw konden zetten waren de Belgen Stubbe (Chocolade Jacques) en Ingels (Predictor-Lotto) samen met Bonnaire (Bouygues Télécom), Rooijakkers (Skil-Shimano) en Musiol (Unibet). Hun maximale voorsprong bedroeg acht en een halve minuut. Toen deze voorsprong met de helft gedaald was, werd Ingels ingelopen door het peloton.

Toen Voigt (CSC), Righi (Lampre) en Wesemann (Wiesenhof) zich roerden, liepen ze de vier koplopers in. Enkel Rooijakkers kon nog even aanklampen. Uiteindelijk zou alles opnieuw samenlopen. Fränck Schleck (CSC), de winnaar van vorig jaar was ondertussen gevallen, maar was weer op de fiets gesprongen. Dankzij de volgwagen van CSC kon hij een spectaculaire terugkeer maken en zou hij uiteindelijk nog negende worden.

Enkele schermutselingen achterwege gelaten, gebeurde er niets in het peloton tot op de Eyserbosweg op 21 km van de aankomst. Bettini (QuickStep), Boogerd (Rabobank), Kessler (Astana), Schumacher en Rebellin (Gerolsteiner) vormden een kopgroep. Even later sloten Wegmann (Gerolsteiner), Di Luca (Liquigas) en Valverde (Caisse d'Epargne) aan.

Bij het ingaan van de laatste twee kilometer demarreerde Schumacher. Hij verzwakte niet op de laatste beklimming van de Cauberg en won voor zijn ploegmaat Rebellin. Boogerd, die zijn laatste Amstel Gold Race reed, finishte als vijfde.

 

Schumacher schreef de Amstel Gold Race op zijn naam.

Boogerd reed zijn laatste Gold Race

Het podium: Schumacher (m) op 1 voor Rebellin (r) en Di Luca (l)

(bron: www.vrtnieuws.net)

 

Top 10  
01.S.Schumacher

241 km in 6h11'49"

02.D.Rebellin

op        21"

03.D.Di Luca

22"

04.M.Kessler

23"

05.M.Boogerd

24"

06.A.Valverde

27"

07.P.Bettini

z.t.

08.O.Freire

1'07"

09.F.Schleck

z.t.

10.R.Ricco  

GiGiVéLo

Terug