woensdag 24 januari 2007

 

 

Museeuw bekent

Alsof al de commotie rond de beschuldigingen aan Patrick Lefèvre nog niet genoeg waren, riep Johan Museeuw gisteravond in zeven haasten een persconferentie bijeen. Hij gaf toe op het einde van zijn carrière doping te hebben gebruikt. Museeuw neemt ook ontslag als pr-man van het team QuickStep-Innergetic.

Er is al een hele tijd een heksenjacht aan de gang die de wielersport verstoort. Met vandaag een nieuw triest hoogtepunt. Ik heb de indruk dat niet iedereen de lijn tussen fictie en realiteit kent. Ik besef dat ik daar voor een deel toe bijdraag. Ook ik heb ter voorbereiding van een aantal wedstrijden op het einde van mijn carrière een fout gemaakt. Ik heb mijn actieve carrière in schoonheid willen afronden en heb dingen gedaan die niet konden. Niet alle verhalen die circuleren zijn correct. Waarom leg ik nu pas een verklaring af ? Vanaf dag één heb ik gemerkt dat een sereen debat niet mogelijk is. Ik heb er nog altijd vertrouwen in dat ik geen feiten heb gepleegd waarvoor ik strafrechterlijk veroordeeld kan worden. Dat neemt niet weg dat ik aan het einde van mijn carrière het sportieve spel niet 100% fair heb gespeeld. En dat spijt me.

In zijn verklaring verwees Museeuw ook naar een e-mail van Wouter Vandenhaute, voormalig sportjournalist en nu baas van Woestijnvis, waarin een tekst staat die Museeuw zou moeten voorgelezen hebben op een persconferentie in februari 2005. Op de valreep werd hij echter tegenhouden door Lefèvre die dit geen goed idee vond. Opmerkelijk is dat op 1 januari net het ethish charter van kracht gegaan was waarin men pleitte voor openheid en transparantie en geen gestructureerde dopingpraktijken binnen een ploeg duldt. Lefèvre wierp zich nochtans op als een voorstander van deze code. Museeuw zou de pers hebben samen geroepen omdat hij op de hoogte was dat de bewuste e-mail vandaag in Het Laatste Nieuws gepubliceerd zou worden.

(bron:HLN)

GiGiVéLo

Terug