Parijs - Tours

zondag 9 oktober

 

 

Zabel schenkt T-Mobile laatste zege

De herfst is al volop bezig en het veldritseizoen is ook al uit de startblokken geschoten. Dit betekent dat het wegseizoen er bijna op zit. Vele renners hebben al een punt achter hun seizoen gezet, anderen laden zich nog één keer op voor de laatste twee Pro-Tourwedstrijden. Na Parijs-Tours vandaag rest enkel nog de Ronde van Lombardije volgende zaterdag. De eindwinnaar van de eerste Pro-Tour is ondertussen al gekend: Danilo Di Luca. Hij kwam vandaag wel aan de start, maar reed niet uit.

Na 74 km reden drie renners weg: Joost Posthuma (Rabobank), José Ivan Gutierrez (Illes Balears) en Stéphane Berges (Agritubel). De drie fietsten een maximale voorsprong van 8'50'' bijeen, maar werden op 40 km van de aankomst gegrepen door het peloton.

Op iets minder dan 30 km van de finish raakten twee jonge Belgen weg: Philippe Gilbert (La française des Jeux) en Stijn Devolder (Discovery Channel). Ze reden samen de laatste kilometer in, maar dan weigerde Devolder om nog over te nemen. Het viel stil bij de twee Belgen, maar niet in het peloton, dat walste over het duo en terwijl Gilbert nog een veelzeggend gebaar maakte naar Devolder, behaalde Zabel de overwinning.

Zabel rijdt volgend seizoen voor het nieuwe team Milram, waarin ook Petacchi zal ondergebracht zijn. Zabel beëindigd zo een 13-jarige carrière bij T-Mobile, het vroegere Telekom.

 

 

 

Top 10  
01.E.Zabel 253 km in 5h37'23"
02.D.Bennati                          z.t.
03.A.Davis  
04.R.McEwen  
05.A.Ongarato  
06.A.Clerc  
07.J.Dean  
08.R.Hasselbacher  
09.U.Murn  
10.E.Gasparotto  

 

GiGiVéLo

Terug