De Ware Gans-lillo vzw

 

De Ware Gans werd heropgericht in 1973 om zo het gansrijden in lillo terug tot leven te brengen. Eigenlijk was het nooit verdwenen, in al de harten van de oude gansrijders. Door het verdwijnen van een groot deel van lillo was het onmogelijk om de vereniging toen te laten bestaan zo is ze in 1973 terug opgericht.

Jos Van Wellen en Armand Van Deutekom hebben in 1973 de kopjes terug bij elkaar gestoken en samen met de voltallige horeca was lillo terug in de race voor het gansrijden.

Met de steun van de Nieuwe Gans Berendrecht werd op 24 maart 1974 voor de eerste maal terug de gans gereden. Wel met de gedachten dat dit gedeelte van lillo ook nog moest verdwijnen, was dit een eerbetoon aan diegene die ons voorgegaan waren. Met als uittredend koning Jos Van Wellen werd met 15 ruiters gestreden voor de koningskop. vooral werd er gereden met mensen van eigen bodem of oud lillonaren. met als burgemeester Pol Mul en dokter Jos Cuypers. Uiteindelijk was het Jos Van Aerde die de eerste koningskop van de heroprichting beet had. zo was lillo terug in de race voor het keizerschap.

De Ware Gans Lillo moest wachten tot 1975 om terug deel te nemen aan het keizerschap.

Een goed initiatief is ook het kindergansrijden dat speciaal voor de jeugd zowel jongens als meisjes werd ingericht om zich klaar te stomen voor het grote werk bij de grote gansrijders.