Nieuws : Fifa 07 aangekondigd.      04/08/2006
Nu de 2006 FIFA World Cup voorbij is en het internationale voetbal geen voorpaginanieuws meer is, kunnen Ronaldinho, Rooney, Kaka en alle andere spelers zich weer op hun dagelijkse werk storten: het behalen van overwinningen in FIFA 07 van Electronic Arts. Met FIFA 07 ervaar je vanaf het eerste fluitsignaal een overweldigend voetbalseizoen. Geniet samen met alle FIFA-fans opnieuw van de intense sfeer in het stadion bij elke uit- en thuiswedstrijd. FIFA 07 ligt in heel Europa in de winkels vanaf 28 september 2006.

FIFA 07 is pure authenticiteit. Het spel bevat licenties voor alle topcompetities van de wereld, zoals de MLS en de Mexicaanse 1ste Divisie in Noord-Amerika en nog 26 andere competities uit de hele wereld. Dit jaar ligt het lot van jouw team in jouw handen met de EA SPORTS Interactieve competities, een nieuw online speltype waarin je speelt tegen supporters van de echte tegenstanders van je club. De Interactieve competities zijn de F.A. Premier League, de Bundesliga, de Franse competitie en de Mexicaanse 1ste divisie. Ervaar de toekomst van online gamen: speel het echte speelschema van je club na en speel elke wedstrijd die zij ook spelen. Houd de ontwikkeling van je team bij. De uitslagen bepalen de plek van je club op de ranglijst. Je bent meer dan een supporter: je speelt nu echt voor je team. Dit is het seizoen waarin jij het verschil kunt maken!

Ze blijven werken aan de gameplay van de versie van FIFA 07 voor deze generatie consoles. Dankzij de nieuwe online Interactieve competities kunnen fans wereldwijd met en tegen elkaar spelen, 24 uur per dag, aldus Joe Booth, producent van FIFA 07.

FIFA 07 wordt ontwikkeld voor het merk EA SPORTS. Meer informatie over FIFA 07 vind je op de officiële website www.fifa07.ea.com. Deze website bevat nationale informatie voor 15 landen. Je vindt er een overzicht van de spelfuncties. Later worden hier ook trainingsvideo's opgenomen waarmee je je spel kunt verbeteren.

Dankzij de nieuwe geavanceerde kunstmatige intelligentie nemen je spelers realistische beslissingen, zoeken ze de ruimte op en maken ze levensechte passes. De gameplay-engine is ingrijpend vernieuwd. Je moet nu realistische tactieken toepassen, realistische beslissingen nemen en als een echte speler denken om wedstrijden te winnen. Spelers bewegen en botsen op een realistische manier. De beleving wordt dit jaar nog getrouwer. De typische bewegingen en speelstijlen van wereldberoemde sterspelers komen levensecht terug in het spel. Ervaar een geavanceerde schiettechnologie met een betere balbeheersing en nauwkeurigheid, en de krachtigste schoten ooit. Je kunt nu ook de bal topspin of backspin geven. Zo kun je vrije trappen en corners creatiever en met meer finesse nemen.

Ook het speltype Coach is drastisch bijgewerkt en verbeterd. Durf jij de uitdaging aan? De transfersommen voor spelers en hun salarissen zijn nu realistischer dan ooit. Elke beslissing van het bestuur heeft nog meer effect op de spelers en hun spel. De CPU neemt nog slimmere beslissingen voor de coach van de tegenstanders, want iedereen wil die beker graag veroveren. Dankzij de verbindingsmogelijkheden tussen PlayStation®2 en PSP® (PlayStation®Portable) kun je je werk als coach overal mee naartoe nemen. Begin je carričre als coach op een van die systemen en speel verder waar je wilt, thuis of uit, 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Vanaf 29 september kun je bij alle grote providers FIFA 07 downloaden naar je mobiele telefoon. FIFA 07 voor je mobiel biedt gamers een verslavende spelervaring voor onderweg met, voor het eerst, de volledige licenties voor 100 teams, verbluffende graphics van afzonderlijke spelers en een levensechte tv-presentatie, zodat je het spel nog realistischer beleeft.

FIFA 07 is ontwikkeld door EA Canada in Vancouver, British Colombia. Het spel zal op de markt komen voor PlayStation®2, Xbox 360 en het Xbox® Videogamesysteem van Microsoft, Nintendo GameCube, Nintendo DS, Game Boy® Advance, PSP® (PlayStation® Portable), pc en voor op je mobiel.