Informatie van en voor de leden     Geiten- en Schapenrassen   Nieuwigheden op de site    Home-page 

Provinciale neerhofdierententoonstelling te Merelbeke

Via Geert de Clercq uit Zottegem, bestuurslid van de kleinveevereniging "Het Neerhof Werk van den Akker - Land van Aalst" en tevens Nationaal secretaris van de "Landsbond van Fokkers van Neerhofdieren" kregen we opnieuw de vraag om onze infostand op te stellen tijdens hun neerhofdierententoonstelling, dit keer op 26 en 27 oktober. Tijdens dit soort tentoonstellingen is het de bedoeling om, ingedeeld in verschillende categorieën, de kippen, duiven, eenden, kalkoenen, fazanten, konijnen en cavia’s die het best de standaard benaderen en die de beste conditie vertonen uit te kiezen en de fokkers van deze dieren te belonen met prachtige prijzen.


Deze keer staan er naast geiten en schapen ook nog andere, kleinere neerhofdieren op onze website !


Ook de Vlaamse Cavia Club was goed vertegenwoordigd in Merelbeke.

 

Dergelijke wedstrijden worden er in het winterseizoen bijna wekelijks georganiseerd. Er zijn een aantal organisatoren die nog iets meer aan hun bezoekers willen laten zien en die daarvoor ook andere dieren aan het publiek tonen. Zo kunnen zij ook een breder publiek aantrekken naast het wereldje van de gebruikelijke kleinveefokkers.

Zo waren er in Merelbeke naast pony’s, ratten, vogels, ezels en hangbuikzwijntjes ook enkele rassen schapen en geiten te zien. Volgende rassen werden aan de bezoekers voorgesteld : bonte geit, witte geit, toggenburger geit, hertengeit, Bleu du Maine schaap, Rouge de l’Ouest schaap, Kerry Hill schaap, Belgisch melkschaap en Ardense voskoppen. Natuurlijk trokken de aanwezige dieren de aandacht van menig bezoeker, die voor informatie bij onze stand terecht kon. Naast de bestuursleden van de Vlaamse Hobbyfokkers waren er vertegenwoordigers van de Vlaamse Vereniging van Kleine Herkauwers en van de Stichting Levend Erfgoed aanwezig. Zo kon de aanwezige liefhebber zelf nagaan bij welke vereniging hij de meeste informatie kon bekomen over de facetten van de geiten- en/of schapenhouderij die hem het meest interesseren. Niet dat er geen samenwerking is tussen deze verenigingen onderling, maar er zijn natuurlijk wel verschillen in de manier van benadering van onze liefhebberij (andere invalshoeken, andere rassen, ...).

  Naar de Home-page                                                                     Naar de activiteitenkalender