< Dag 3 : DREI ZINNEN

DAG 3 : DREI ZINNEN

 

Rif. Auronzo, Rif. Lavaredo, Rif. Locatelli en Langalm

Omstreeks 8:00 uur vertrekken we met de auto voor een heuse dolomietentocht via de Passo Gardena, Passo Valparola en Passo Falzarego tot in Cortina d'Ampezzo, het hartje van de dolomieten en vervolgens via de Passo Tre Croci naar het Lago Misurina om tenslotte de steile klim (tolweg : men vraagt 20 euro per auto) te nemen naar Rif. Auronzo, gelegen in de schaduw van de gekende Drei Zinnen of Tre Cime di lavaredo.  Deze dolomietentocht wordt duidelijk hoog gewaardeerd bij motoliefhebbers.

Aan Lago Misurina houden we eventjes halt voor een foto met de 'Drei Zinnen' op de achtergrond.  Het meer is het grootste natuurlijk meer van de streek Cadore.  Misurina beschikt over een tiental hotels die samen zo'n 500 gasten kunnen herbergen.  In de winter vriest het wateroppervlak geheel dicht en wordt hierop geschaatst.  Tijdens de olympische spelen van 1956 werden de schaatswedstrijden op dit meer gehouden.  De Drei Zinnen is een indrukwekkende driedubbele bergtop op de grens tussen de twee provincies Bolzano en Trento.  De pieken zijn gelegen in de Sextener Dolomieten.

Dag03-UitstapDreiZinnen02-LagoMisurina.JPG (95550 bytes)

Het is reeds na 11:00 uur als we van start kunnen gaan met onze wandeling helemaal omheen de 'Drei Zinnen'.  Het is een vrij vlakke wandeling die vertrekt en aankomt aan de parking bij 'Rif. Auronzo'.  De Rifugio Auronzo werd in 1925 gebouwd en in 1957 omgebouwd.  Tijdens de Eerste Wereldoorlog is hier trouwens zwaar gevochten tussen het toen nog Oostenrijkse Zuid-Tirol en het Italiaanse gedeelte van de Dolomieten, waarvan nog talrijke bunkers de trieste getuigen zijn.

Onderweg doen we enkele hutten aan :
- Rif. Lavaredo (Waar we genieten van de vele 'klettersteigers'.  Je verrekijker meenemen is de boodschap !!  Met honderden doen ze hier aan rotsbeklimmen.)
- Rif. Locatelli of 'Drei Zinnen Hütte' (genoemd naar de beroemde berggids Locatelli, die in Sexten woonde)
- Langalm met een brede waaier aan zelfbereide melkproducten.

Het is een prachtige wandeling, waarbij we de 'Drei Zinnen' werkelijk langs alle kanten te zien krijgen.  Alhoewel ... er onstaat heel wat discussie in onze groep : Zijn het er 3 of 4 en ... welke 3 zijn de 'Drei Zinnen' ?

Pas rond 16:00 uur komen we terug op de parking : Het is dus wel een behoorlijk lange wandeling ... maar echt de moeite waard !!!

Dag03-UitstapDreiZinnen04-RifAuronzo.JPG (101820 bytes)  Dag03-UitstapDreiZinnen06-0-RifAuronzo.JPG (119105 bytes)

Dag03-UitstapDreiZinnen07-RifLavaredo.JPG (109635 bytes)  Dag03-UitstapDreiZinnen16-DreiZinnenHutte.JPG (77436 bytes)

Dag03-UitstapDreiZinnen18.JPG (92721 bytes) 

 

">