< Dag 10

DAG 10 : Lago di Garda

 

Slecht weer in St. Christina : We besluiten om een daguitstap te maken met de auto naar Lago Di Garda (ook gekend als Garda meer).  Dit is het grootste meer van ItaliŽ en heeft een omtrek van 158,4 km.  Het gardameer ligt in de regio's Lombardije, Trentino zuid en Veneto.  Er liggen 7 kleine eilandjes in het meer: - Garda eiland, Isola di Garda, dat voor San Felice ligt - San Biagio, dat bij de rots van Manerba ligt - Het eilandje Trimelone, bij Cassone - In de buurt van Malcesine liggen Sogno en Olivo - En dan zijn er nog de rotseilandjes Altare en Stella. Het is een tip om het te bezoeken.  

Vanaf Riva, het meest noordelijke punt van het Gardameer, rijden we nog even verder langs de westelijke zijde van het meer tot we het plaatsje Limone bereiken waar je limoen- en citroenbomen kan zien.  We wandelen een eindje langs het meer en zoeken er dan een stukje strand op.  Eerst onze pic-nic en dan ... het koude water in.

Dag10-UitstapLagoDiGarda-Limone01.JPG (177384 bytes)

 

Dag10-UitstapLagoDiGarda-Limone04-0.JPG (103550 bytes)  Dag10-UitstapLagoDiGarda-Limone04-1.JPG (103139 bytes)

In Limone kan je een bezoekje brengen aan La Limonaia del Castel , een expositieruimte met vele limoen- en citroenbomen en ook aan het gezellige kleine winkelstadje Limone zelf met de kleine straatjes.  Door het milde klimaat is het kweken van citroenen hier mogelijk en dit was dan ook tot halverwege de vorige eeuw de belangrijkste bron van inkomen. Toch ontleent Limone zijn naam niet aan de citroenen, maar aan het woord "limes"dat in het Latijn "grens"betekent.Tot in de tweede wereldoorlog was Limone een grensplaatsje tussen ItaliŽ en Oostenrijk. Maar sinds die tijd ligt Limone alleen nog maar op grens van twee Italiaanse provincies: Brescia en Trentino.

Dag10-UitstapLagoDiGarda-Limone06-LimonaiaDelCastel.JPG (125650 bytes)  Dag10-UitstapLagoDiGarda-Limone08-LimonaiaDelCastel.JPG (153297 bytes)