www.VDVcom.be
 

repeater ON0VTI
klik voor meer info

  frank@vdvcom.be

 UHF repeater Tielt

  430.275 Mhz

CTCSS: 79.7Hz

VDV communicatie Hertsberge

Wingensestraat 36  8020 Hertsberge  tel : 050 / 28.00.15   fax : 050 / 28.00.23
Open op woensdag, vrijdag en zaterdag telkens tussen 14 en 18 uur.

[Kenwood] [Procom] [Fritzel] [F9FT / Tonna] [Diamond] [Daiwa] [PMR 446] [Icom] [Yaesu rotors] [Promoties] [Pilot headsets] [Paramotor]
               TM-D700

De TM-D700 is het tweede toestel van KENWOOD die over een igebouwd TNC beschikt, waardoor er op eenvoudige wijze mee aan packet en APRS gedaan kan worden .
De ingebouwde TNC en software zorgen er voor dat APRS ook kan beoefend worden zoder pc of externe apparatuur .
Natuurlijk kan de set ook aangesloten worden op een GPS ( met NMEA183-uitgang) en zo kan de tranceiver ( en de wagen ) gevolgd worden vanuit andere stations .

APRS Configuratie : er moeten ongeveer dezelfde instellingen gedaan worden op dit toesel als op de TH-D7 portabel , namelijk je callsign, digipeater path van de verzonden data , of er al dan niet een GPS aangesloten is , ... . En eens dit allemaal geconfigureerd kun je aan de slag. De ingebouwde software toont alle andere stations die ontvangen worden en geeft hun info weer ( afstand , snelheid , richting, type baken , ... ) .
En de set kan ook ingesteld worden als digipeater , waarbij dan alle correct ontvangen date opnieuw doorgestuurd wordt , en zo infeiet een soort data-relais ( digipeater) verkregen wordt .

Maar de set kan natuurlijk ook gebruikt worden in combiantie met de pc om aan packet of APRS te doen , dankzij de ingebouwde modem die KISS ondersteunt .

PS : opletten in combinatie met UI-View want de set kan op 2 manieren aangesloten worden : namelijk via het ingebouwde menu ( comms setup , type TNC is TM-D700, de set initialiseert zichzelf ) en ook in kiss mode
( zelfde menu , maar kies nu voor Host Mode = KISS en zet de set in TNC mode ) . Bij de eerste mogelijkheid verwerkt de pc enkel de ontvangen data van de pc, en kan de optie Digipeater in UI-View niet gebruikt worden , terwijl deze wel werkt in KISS mode ( omdat dan zgn raw-data ontvangen en verwerkt wordt in de pc zelf )

EXTRA : in de Engelstalige handleiding "specialized communications " die door KENWOOD bijgevoegd werd staat een link om deze handleiding ook in het Nederlands te kunnen downloaden.Deze link blijkt door een site-aanpassing van Kenwood niet meer toegankelijk , de juiste link is nu : http://www.kenwood.com/i/products/info/amateur.html