www.VDVcom.be
 

repeater ON0VTI
klik voor meer info

  frank@vdvcom.be

 UHF repeater Tielt

  430.275 Mhz

CTCSS: 79.7Hz

VDV communicatie Hertsberge

Wingensestraat 36  8020 Hertsberge  tel : 050 / 28.00.15   fax : 050 / 28.00.23
Open op woensdag, vrijdag en zaterdag telkens tussen 14 en 18 uur.

[Kenwood] [Procom] [Fritzel] [F9FT / Tonna] [Diamond] [Daiwa] [PMR 446] [Icom] [Yaesu rotors] [Promoties] [Pilot headsets] [Paramotor]
                  APRS

APRS staat voot AUTOMATIC POSITION REPORTING SYSTEM , en is ontwikkeld door de radioamateur WB4APR Bob Bruninga

Met APRS kun je een mobiel station , uitgerust met een tranceiver gekoppeld aan een GPS , volgen van in de shack op de PC gekoppeld met een modem aan de zendontvanger , mits het gebruik van bepaalde software . En om een misverstand uit de weg te ruimen : je hebt geen GPS nodig om vanuit de shack aan APRS te doen , en je hebt er ook geen speciale tranceiver voor nodig , een gewone 2 meter zender (zelfs portabel ) met een packetmodem ( zelfs baycom ) is voldoende om te kunnen volgen . Enkel om als mobiel station je positie te versturen heb je een GPS nodig die aangekoppeld is aan je tranceiver .

Maar hoe werkt dat nu ? Een korte uitleg : De GPS (Global Positioning System ) onvanger verkrijgt zijn positie door middel van sattelieten . Die informatie wordt doorgegeven aan de eraan gekoppelde tranceiver ( NMEA183-data ) Deze tranceiver verstuurd de verkregen informatie via packet-data in de ether . Die informatie wordt in de shack opgevangen door de tranceiver en decodeerd die door de modem ( TNC , Baycom , ...) en de gebruikte software plot het mobiel (of vast ) station op de landkaart .

Aprs wordt nu meest gebruikt onder de radioamateurs op de 2-meter band op 144.800 MHz FM, en de 70-cm band op 430.5125 MHz maar kan ( en wordt ) ook nog gebruikt op tal van andere banden .

Een grote hoeveelheid benodigde software en instellingen kunt u via deze site terugvinden en ook de informatie over hoe je een systeem kunt configureren voor gebruik .Klik op een van de diverse rubrieken voor meer specifieke info . 

Ook kunnen we u nu het draagbare Garmin GPS gamma aanbieden , en dit dankzij onze nauwe samenwerking met het GPS center . Alle Garmin GPS modellen en voor meer uitleg hierover kunt u terecht op de website van het GPS center op www.GPScenter.be

Veel plezier .