Mening van een deskundige

Naar aanleiding van de gebeurtenissen met het kleine ronde ding en de eeuwige discussie rond wat de invloed is van het materiaal op het spelniveau van de tafeltennissers, gingen we even ons oor te luisteren leggen bij een specialist ter zake. Wat geeft de beste resultaten, hout, carbon, metalic....? Welke rubbers zijn snel, welke langzaam?

Met zijn jarenlange ervaring op gebied van tafeltennis mogen we geruste stellen dat we bij OMER aan het juiste adres zijn om ons deskundig advies te geven in verband met deze problematiek. En daarom onze vraag aan OMER: Omer, welke raad kan jij ons geven wat betreft de keuze van het materiaal?

OMER denkt even diep na en antwoordt dan heel rustig: "Ja, dat is eigenlijk niet zo gemakkelijk. Op dit ogenblik is er op de markt keuze te over, zowel wat betreft het hout als de rubbers. Eigenlijk hangt het een beetje af van ieders smaak. Er is snel hout, langzaam hout, er is carbon maar persoonlijk denk ik dat het beste wat we nu kunnen vinden de "FRANSEN EIK" is. Dat is zeer solied, moeilijk te verslijten hout, wordt trouwens overvloedig gebruikt in Bordeaux en omstreken. Wat betreft de rubbers raad ik altijd "Michelin anti-slip" aan voor de rughand. Voor de voorhand blijven volgens mij de beste keuzes, ofwel "Goodyear" ofwel "Firestone-F1". Deze laatste van voor degenen die van een zeer snelle spelwijze houden."

Ziedaar de goeie raad van een ervaren rot in het vak. En zoals men weet, goeie raad slaat men nooit in de wind....

auteur: Kieke

Terug naar funny