Terug naar de beginpagina
Actualiteit       Mijn auto       Belgisch Bier       Westvlams       Bijzonderheden       Links       Rechts       Lyrics


 Alfabetische bierlijst

 Bieren die ik al
 gedronken heb

 Bieren die ik nog niet
 gedronken heb

 Brouwerijen uit
 België

 Home


Belgische bieren die ik al gedronken heb

Pagina [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] ... [51]

Label van Mort Subite Kriek Een Mort Subite Kriek is een Kriekbier met een roze kleur. De reuk is zoet. De smaak is zoet met zuur vermengd.

Label van La Binchoise Een La Binchoise heb ik eigenlijk maar eens van geproefd. Ik heb hem geproefd in Louvain-La-Neuve in een Cręperie. Hij is heel zacht van smaak, blond, en (wat ik ervan geproefd heb) zeer lekker.

Label van Hapkin Een Hapkin heb ik gedronken in dat restaurant. Hij is iets scherper van smaak dan die La Binchoise, maar zeker niet minder lekker. Hij wordt geschonken in een glas zoals van Sloeber (bijna een Duvelglas).

Label van St. Bernardus Abt Een St. Bernardus Abt is een donker biertje. Hij is zeer zacht van smaak, en alhoewel hij donker is, ook zeer lekker. Het is familie van de St. Bernardus, waar je ook nog de Pater en de Prior in hebt. Het is zeer verwarrend, want op het label staat er het cijfer 12, maar er zit geen 12% alcohol in. Er zit 'maar' 10% in. Je schenkt hem best in een trappistenglas (als je geen origineel hebt is een Westmalle of een Leffeglas ook goed).

Label van Ciney Speciale Een Ciney Speciale is een donkere Ciney. Het is een tamelijk zoet bier, maar dat is een beetje typisch voor de bruine bieren. Hij heeft een goeie smaak, en is aanbeveelbaar.

Label van La Chouffe Een La Chouffe is een blond biertje dat gebrouwen wordt in Achouffe (tegen Houffalize in de Ardennen). Het heeft een goede smaak en is zeker voor herhaling vatbaar. Hij heeft zo'n 8% alcohol, maar drinkt heel gemakkelijk.

Label van Judas Een Judas is nog zo'n lekker Belgisch biertje. Het is ook een blonde met 8,5% alcohol. Deze moet je zeker ook eens drinken.

Label van Bourgogne des Flandres Een Bourgogne des Flandres is een donker biertje dat naar de rodere kleur gaat. Tegen alle verwachtingen in smaakte hij nog zeer lekker. Hij is een beetje fruitig van smaak, maar niet storend. Zeker voor herhaling vatbaar.

Label van St.-Gothardus Een St.-Gothardus is een Duits speciaalbier. Het heeft toch wel een alcoholgehalte van 5,6%. In Duitsland is dit blijkbaar voldoende om het een speciaal bier te noemen. Hier zijn we pas content met een 8% aan alcohol of meer.

Label van Postel Bruin Een Postel Dobbel is een zeer goed bruin bier. Zeker ook een aanrader om eens te proeven. Natuurlijk moet je wel liefhebber zijn van bruine bieren daarvoor.

Pagina [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] ... [51]

Terug


Webdesign & code by Benjamin "TripleBee" Bisschop