Terug naar de beginpagina
Actualiteit       Mijn auto       Belgisch Bier       Westvlams       Bijzonderheden       Links       Rechts       Lyrics


 Alfabetische bierlijst

 Bieren die ik al
 gedronken heb

 Bieren die ik nog niet
 gedronken heb

 Brouwerijen uit
 BelgiŰ

 Home


Belgische bieren die ik al gedronken heb

Pagina [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] ... [51]

Label van Kuurnse Witte Een Kuurnse Witte wordt gebrouwen in de brouwerij te Bavikhove. Het bier is gebrouwen in opdracht van de Orde Van De Ezel te Kuurne, vandaar da beest op de achtergrond.

Label van Ename Tripel Een Ename Tripel is ook een zeer goed biertje. Ik weet eigenlijk nie wat ik hier nog meer moet bijzeggen. Je moet ze gewoon proeven.

Label van Ename Dubbel Een Ename Dubbel is een donkere Ename. Het is een goeie bruine doordrinker. Niet opvallend, maar toch wel lekker.

Label van Tripel Karmeliet Een Tripel Karmeliet heeft een zeer uitgesproken smaak. Je proeft werkelijk de 3 granen waarmee het bier gebrouwen is. Het is een goudblond bier met grote schuimkraag in een specifiek glas. De neus is zoet en zeer aangenaam.

Een Brugse Tripel wordt natuurlijk gebrouwen in Brugge. Je moet het schenken in een heel speciaal glas. Het bier is blond, met een lichte amberkleur. Het heeft een zeer zachte smaak, en is uitstekend om te degusteren.

Een Orval is een amberkleurig biertje van hoge gisting. Hij wordt geschonken in een speciaal Orval-glas, maar de "fond" mag niet uitgeschonken worden. Indien dit wel gebeurt zou het kunnen zijn dat je het toilet voor een paar uurtjes nodig hebt.

Een Passendale is een blond amberbiertje van laag alcoholgehalte. Het is een doordeweekse opdrinker.

Een Kanon is blijkbaar een straffe Grolsch (Nederlands). Er staat wel op: "Rijk en krachtig van smaak", maar voor mij was het meer: "flets en scheutelsoppig van smaak". Het is gewoon Hollands "bier" met 11,6░.

Label van Watou Tripel Een Watou Tripel is een donkerblond bier. Het bier heeft een fruitige, licht zoete neus. De smaak is eerder zoet, met een licht bittere toets.

Label van Postel Blond Een Postel Blond is een goudkleurig abdijbiertje met hergisting in de fles. Het is ook een Belgisch biertje, zodus een niet te versmaden drankje.

Pagina [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] ... [46]

Terug


Webdesign & code by Benjamin "TripleBee" Bisschop