Terug naar de beginpagina
Actualiteit       Mijn auto       Belgisch Bier       Westvlams       Bijzonderheden       Links       Rechts       Lyrics


 Alfabetische bierlijst

 Bieren die ik al
 gedronken heb

 Bieren die ik nog niet
 gedronken heb

 Brouwerijen uit
 BelgiŽ

 Home


Belgische bieren die ik al gedronken heb

Pagina [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] ... [51]

Een Brigand wordt gebrouwen in de brouwerij van Kasteelbier te Ingelmunster. Brigand is licht amberkleurig, met een bittere, fruitige neus. In de mond krijg je een licht bittere toets, met een korte, stevige afdronk die snel afzwakt. Alhoewel hij minder zwaar is dan een Kasteelbier is het een zeer fijn biertje om eens van te proeven, en nog eens, en nog eens...

Een Duvel kent iedereen waarschijnlijk wel, maar niet iedereen heeft hem daarom al gedronken. Het is een bier dat je proeft. Ik bedoel dat je voelt dat het geen gewoon biertje is, maar een zeker alcoholgehaltehoudend biertje.

Een Westmalle is een trappistenbiertje uit Malle. Hij wordt gebrouwen in de abdij van Westmalle. De Westmalle bevat een alcoholgehalte van 9,5%, wat al niet weinig is. Het is een biertje dat je toch wel eens moet gedronken te hebben om de smaak van een trappist te kennen. Normaal drink ik mijn bieren graag zo koud mogelijk, maar deze smaakt toch iets beter als hij op een frisse kamertemperatuur bewaard wordt.

Label van Westmalle Dubbel Een Westmalle Dubbel is de donkere versie van de Westmalle Tripel. Hij wordt geschonken in het traditionele glas van Westmalle. Ook deze mag ik graag op kamertemperatuur.

Label van Brugse Straffe Hendrik Blond Een Brugse Straffe Hendrik Blond wordt gebrouwen niet ver van waar ik woon. Namelijk in Brugge, brouwerij De Halve Maan (op het kroonkurkje en op het label staat een halve maan!). Daar ben ik al 2 keer een bezoekje gaan brengen, en al twee keer eentje gedronken. De andere die ik al gedronken heb waren bij een gratis vat toen er een paar vrienden verjaarden. Zo straf is de blonde Straffe Hendrik nu niet meer omdat zijn alcoholgehalte verlaagd werd van 8% naar 6% om hem iets commerciŽler te maken. Maar dat wil niet zeggen dat hij nu slechter smaakt.

Label van Brugse Straffe Hendrik Bruin De Brugse Straffe Hendrik Bruin is de bruine versie van de blonde Straffe Hendrik. Deze heeft wel zijn alcoholgehalte gehouden (8,5%). De naam STRAFFE Hendrik past hier dan ook beter thuis.

Label van Barbãr Een Barbãr heeft een lichte honingsmaak. Dat is niet verwonderlijk als je weet dat er honing in verwerkt is. Hij heeft een lichte, maar zeer uitgesproken smaak. Zeker ook een aanrander om eens te proeven.

Label van Petrus Gouden Tripel Een Petrus Tripel is een goudblond bier met een zoete reuk. De smaak is zoet, met een scherpe nasmaak. Een goeie afwisseling.

Label van Godefroy Een Godefroy heb ik in Bouillon gedronken. Daar wordt ie namelijk ook gebrouwen. Genaamd naar Godefroy de Bouillon (Godfried van Bouillon).

Een Affligem Blond, hoe kan het ook anders, moet je drinken in Affligem.

Pagina [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] ... [51]

Terug


Webdesign & code by Benjamin "TripleBee" Bisschop