Terug naar de beginpagina
Actualiteit       Mijn auto       Belgisch Bier       Westvlams       Bijzonderheden       Links       Rechts       Lyrics


 Alfabetische bierlijst

 Bieren die ik al
 gedronken heb

 Bieren die ik nog niet
 gedronken heb

 Brouwerijen uit
 België

 Home


Belgische bieren die ik al gedronken heb

Pagina [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] ... [51]

Een Grimbergen is een van de vele abdijbieren die België rijk is. Hij bevat zo'n 6,7% alcohol, wat nog meevalt. Meestal hebben ze dan zo'n 7% tot 9 en zelfs 12% (Sixtus, Bush). Ook hier heb je dan de blonde en de donkere versie.

Een Grimbergen Roussa is een amber-tot-roodkleurige versie van de Grimbergen. Hij heeft een zeer goede smaak.

Label van Grimbergen Tripel Een Grimbergen Tripel is een licht amberkleurige Grimbergen met zo'n 9% alcohol.

Een Steendonk is een wit bier van Brabant. Voor mij smaakt ie iets minder dan de onovertroffen Hoegaarden.

Label van De Koninck Een De Koninck staat in Antwerpen en zelfs hier beter bekend als een 'Bolleke'. Het wordt geschonken in een kuipvormig glas, maar soms ook in een bolvormig glas. Vandaar de naam Bolleke natuurlijk. Het is een amberkleurig biertje met een zoete neus en een lichte bittere hopgeur. De smaak is eerder zoet, met een licht zurige afdronk.

Label van Antoon Blond Een Antoon Blond wordt gebrouwen in de brouwerij van De Koninck "Bolleke". Ik had er nog nooit van gehoord, maar het is een heel goed biertje.

Label van Boskeun Een Boskeun is een donkerblond bier met een zurige, fruitige neus. De smaak van dit konijn is zurig met een zoetere ondertoon.

Label van Passe Partout Deze Passe Partout werd speciaal gebrouwen voor het 93e Bataljon Logistiek door de brouwerij Caulier (Péruwelz). Op het label zien we de kerktoren van Lissewege prijken.

Een Kasteelbier is nog zo'n Westvlaamse knaller. Hij bezit zo'n 11% alcohol, wat bijna het zwaarste is in de familie van Belgische bieren. De zwaarste Belgische bieren hebben zo'n 12% alcohol in volume. Een kasteelbier is natuurlijk wel ietsje gevaarlijk, want je proeft zijn 11% niet. Dus als je er genoeg drinkt zal je ferm gezegend zijn.

Een Kasteelbier Bruin is een donkere variant van de Blonde Kasteelbier. Ook deze bruine bevat 11% alcohol. De smaak is dan ook redelijk zwaar, die licht gesuikerd lijkt. De kleur is diepbruin tot zwart.

Pagina [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] ... [51]

Terug


Webdesign & code by Benjamin "TripleBee" Bisschop