Terug naar de beginpagina
Actualiteit       Mijn auto       Belgisch Bier       Westvlams       Bijzonderheden       Links       Rechts       Lyrics


 Alfabetische bierlijst

 Bieren die ik al
 gedronken heb

 Bieren die ik nog niet
 gedronken heb

 Brouwerijen uit
 België

 Home


Belgische bieren die ik al gedronken heb

Pagina [1] ... [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] ... [51]

Label van Uilenspiegelbier Een Uilenspiegelbier is een donkerbruin biertje ter ere van Tijl Uilenspiegel. Het bier heeft een frisse, bittere reuk. De smaak is eerder lichtjes bitter, met toch wel een zoete toets er tussen.

Label van Malheur 12 Een Malheur 12 is een donkerbruine Malheur. Het bier heeft een frisse, bittere neus. Het is een licht zurig, bitter bier, maar een goede dorstlesser.

Label van Zatte Bie Een Zatte Bie is een donkerbruin bier met een frisse, bittere reuk. In de mond is het vooral zoet, gesuikerd.

Label van Westvleteren 12 Een Westvleteren 12 is de zwaarste Westvleteren met 11% alcohol. De Westvleteren bieren zijn vandaag zeer moeilijk te verkrijgen. Je kunt ze bijna nergens verkrijgen, enkel bij de abdij zelf. Het bier heeft een fruitig/zurige reuk. Het donkerbruin bier heeft een zachte, volle smaak, die redelijk zoet is. De adronk gaat wel eerder naar de zurige kant.

Label van Steenbrugge Dubbel Bruin Een Steenbrugge Dubbel Bruin is een donkerbruin biertje met een licht zurige neus. Ook is er een vleugje zoet aanwezig. De smaak is zoet, met een zurige afdronk. Het bier heeft wel een uitgesproken smaak.

Label van Quintine Blonde Een Quintine Blonde is een blond biertje met een zoetere reuk. De smaak is zoet, lichtjes bitter.

Label van Quintine Ambrée Een Quintine Ambrée is de amber-versie van de Quintine Blonde. Het is een troebel, donker, amberkleurig bier met een fruitige neus. Het bier heeft een frisse, zurige smaak met een zeer zachte afdronk.

Label van Tarwebier van Saisis Een Tarwebier van Saisis is een donkerblond, licht troebel biertje met een frisse, fruitige, en zelfs een licht zurige neus. De smaak volgt de reuk, en is eerder zurig. Wel zit er een fruitige tint bij.

Label van Saison 2000 Een Saison 2000 is een troebel, amberkleurig bier met een zoete neus. Er komt een vleug van suiker uit het glas. De smaak is dan ook geen verrassing. Het is een zeer zachte, zoete smaak.

Label van Hercule Een Hercule is een donkerbruin bier met een licht fruitige geur. De smaak is wel een kleine verrassing. Die is licht zurig, maar er zit een ondertoon in van gebrande granen. Het is een smaak die je een beetje moet leren appreciëren.

Pagina [1] ... [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] ... [51]

Terug


Webdesign & code by Benjamin "TripleBee" Bisschop