Terug naar de beginpagina
Actualiteit       Mijn auto       Belgisch Bier       Westvlams       Bijzonderheden       Links       Rechts       Lyrics


 Alfabetische bierlijst

 Bieren die ik al
 gedronken heb

 Bieren die ik nog niet
 gedronken heb

 Brouwerijen uit
 BelgiŽ

 Home


Belgische bieren die ik al gedronken heb

Pagina [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] ... [51]

De andere

Label van Kwak Kwakglas met houderEen Kwak wordt geschonken in een speciaal glas die vastgehouden wordt door een houten "stijgbeugel". Waar je wel voor moet oppassen als je bijna op het einde van je glas bent is de buik onderaan. Als je aan het drinken bent en je hoort ineens "kwak" dan krijg je een nat hemd.

Label van Piraat Amber Een Piraat Amber is een licht amberkleurig bier. Hoewel de geur zurig is met een bittere noot, is de smaak eerder bitter met licht zoete tint. Na een paar exemplaren voelt het waarschijnlijk aan alsof je door piraten bent overvallen.

Label van Sloeber Iedereen kent wel het "merk" van Boma uit de Kampioenen. Dat is namelijk een Sloeber.

Label van Delirium Tremens Wie er teveel opheeft, maar dan ook wel TE veel, kan soms last krijgen van een Delirium. Die heb je in twee soorten, de donkere (Nocturnum), en de blonde (Tremens). Beide bieren van hoge kwaliteit (Belgisch natuurlijk) gebrouwen door brouwerij Huyghe.

Label van Delirium Nocturnum De donkere versie van de Tremens is de Nocturnum. De naam zegt het al zelf: Nocturnum <--> donker.

Label van Hoegaarden Hoegaarden is een van de meest bekende witte bieren in BelgiŽ. Hij is zeer zacht van smaak waar je de citrusvruchten zeker in doorproeft.

Label van Hougaerdse Das EenHougaerdse Das is een amberkleurige versie van de alombekende Hoegaarden. Hij is ook heel zacht van smaak. Hij wordt seizoengebonden gebrouwen (laat winter - vroeg lente).

Label van Hoegaarden Speciale Een Hoegaarden Speciale is een troebel blond bier. Het is een donkerder bier dan de gewone Hoegaarden. De smaak heeft een donkerder karakter, maar ontegensprekelijk ook getint met citrus. Het bier ruikt ook naar citrus.

Label van Hoegaarden Grand Cru Een Hoegaarden Grand Cru is een goudblonde Hoegaarden, die mistig in het glas ligt. Het is een bier met een kruidige neus. Het bier heeft een zachte, zoete, kruidige smaak. Het bier is zeker complexer dan het witbier Hoegaarden.

Label van Maredsous Tripel Een Maredsous Tripel is een donkerblond bier, eerder amberkleurig, met een zurige neus. Dit abdijbier heeft een zurige smaak met een licht gebrande toets. Het bier heeft wel een droge afdronk.

Pagina [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] ... [51]

Terug


Webdesign & code by Benjamin "TripleBee" Bisschop