Terug naar de beginpagina
Actualiteit       Mijn auto       Belgisch Bier       Westvlams       Bijzonderheden       Links       Rechts       Lyrics


 Alfabetische bierlijst

 Bieren die ik al
 gedronken heb

 Bieren die ik nog niet
 gedronken heb

 Brouwerijen uit
 BelgiŰ

 Home


Belgische bieren die ik al gedronken heb

Pagina [1] ... [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] ... [51]

Label van Boeteling Een Boeteling is een persoon die, wegens een of andere misstap, boete moet doen, opgelegd door de Kerk. Maar het is tegenwoordig ook een zeer lekker bier, speciaal gebrouwen in 2005, voor de boeteprocessie te Veurne. Het is een licht amberkleurig bier met een zeer frisse, fruitige smaak. Het bier heeft een zeer zoete fruitgeur. Het is een goede dorstlesser. Ook dit bier heb ik leren kennen door het restaurant "Mozaiek" te Veurne.

Label van Pink Killer Een Pink Killer is een zeer ongewoon bier. De naam zegt het al zelf: Pink = roze. En dat is niet gelogen. Het bier wordt gemaakt van roze pompelmoezen en heeft zodoende een roze kleur. Op het eerst zicht lijkt het een ongewone combinatie, maar het is zeker niet slecht. Hoewel de neus zeer zoet naar pompelmoes geurt, is de smaak eerder zurig, met een zoete toets. Het is een redelijk fris bier om te drinken. Overwin je angst en proef hem.

Label van Swaf Een Swaf is een donkerblond tot amberkleurig bier met een zoete neus. Mij doet het denken aan siroop van rode vruchten. Ook de smaak van het bier is redelijk zoet. Het is zeker geen overwegend bitter of zuur bier.

Label van Floreffe Blond Een Floreffe Blond is een goudkleurig blond bier met een zeer milde smaak. In het glas ruikt het bier zeer fris. Fruitig met een zure toets. Zeker een lekker bier voor blond bierdrinkers.

Label van Ronsischen Dubbel Een Ronsischen Dubbel is een zeer donkerrood bier die neigt naar het zwarte. In het glas laat het bier een goede beige col zien. Het bier heeft een zoete neus vermengd met lichtjes zuur. De smaak is lichtjes zuur, maar zeer licht om te drinken.

Label van St-Feuillien Blond Een St-Feuillien Blond is een zeer lichtblond abdijbier met een kleur die haast doet denken aan een gewone pils. In de neus is het bier redelijk bitter, maar de smaak is eerder zoet, met een lichte bittere nasmaak. Het bier heeft een zeer volle plakkende col.

Label van Achel Bruin Een Achel Bruin is de bruine trappist van Achel met 8% alcohol. Het bier is donkerbruin, en het schuimt zeer goed bij het inschenken. Het bier heeft een zoete neus die zeer fruitig overkomt. De smaak is ook zeer zoet, maar heel zacht. Een mooi trappistenbiertje van Belgische makelij.

Label van Montagnarde Een Montagnarde is een troebel, amberkleurig biertje. Het bier heeft een zoete neus, die lichtjes bitter kan aanvoelen. De smaak is zeer zacht en zoet. Eigenlijk wel een zeer lekker bier om op je gemak bij te gaan zitten.

Label van Floreffe Dubbel Een Floreffe Dubbel is een bruine Floreffe, maar de kleur is ebbenhoutzwart. Het bier heeft een beige col, met een zurige reuk. Ook de smaak is zuur, met toch een lichte tint zoet.

Label van Bio Ben Een Bio Ben is een biologisch biertje (wat is het verschil met een 'gewoon' gebrouwen bier??). Het bier is goudkleurig met een frisse, fruitige neus. De smaak is zacht, lichtjes zuur en heeft een zoete afdronk. Het is niet echt een opvallend bier, maar toch een aanrader voor wie eens wat anders dan een pils wilt. Maar dan moet je wel rekening houden met dat anderhalve procent alcohol meer.

Pagina [1] ... [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] ... [51]

Terug


Webdesign & code by Benjamin "TripleBee" Bisschop