Terug naar de beginpagina
Actualiteit       Mijn auto       Belgisch Bier       Westvlams       Bijzonderheden       Links       Rechts       Lyrics


 Alfabetische bierlijst

 Bieren die ik al
 gedronken heb

 Bieren die ik nog niet
 gedronken heb

 Brouwerijen uit
 BelgiŰ

 Home


Belgische bieren die ik al gedronken heb

Pagina [1] ... [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] ... [51]

Label van La Hervoise Een La Hervoise is een bruin biertje op basis van siroop uit het land van Herve. Het bier heeft een donkerbruine kleur. De smaak is zeer zacht en redelijk zoet, met een licht zure toets. Het heeft een zeer lichte neus, en een enorme hoeveelheid aan wit bezinksel.

Label van 't Smisje Dubbel Een 't Smisje Dubbel is een Brugs biertje met een diep donkerbruine kleur. Het ruikt zoet, met een zoet bittere smaak. Er zit veel fond in de fles die kan meekomen in het glas. Daar laat het een witte vlek na.

Label van Dekoninck Gueuze Een Dekoninck Gueuze is een traditionele geuze uit het Pajottenland. Het is geen bier gebrouwen door De Koninck (Antwerpen, Bolleke). Het is een donker amberkleurig bier met een zoete smaak. Een zeer lekker biertje.

Label van Oerbier Een Oerbier is het eerste bier gebrouwen door de Dolle Brouwers. Het bruin bier heeft een zoete reuk, en de eerste smaak in je mond is ook zoet. De afdronk eindigt echter in een bitterheid.

Label van Tongerlo Bruin Een Tongerlo Bruin is een donker biertje uit de reeks van Tongerlo. Een zoete smaak met zure tint is kenmerkend voor donker bier.

Label van Ichtegem's Oud Bruin Een Ichtegem's Oud Bruin is een roodbruin biertje met laag alcoholgehalte (5,5%). Een doordeweekse opdrinker.

Label van Sporkin Een Sporkin met ondertitel Veurns Reuzenbier is een streekbiertje van rond Veurne. Het is een blond bier met donkerblond tot amberkleur. Het bier heeft een fruitige neus met een bitterzoete smaak. Het bier wordt geserveerd in een typisch abdijbierenglas met bijpassende tekening natuurlijk. Ik heb dit bier leren kennen via een Veurns restaurant genaamd "Mozaiek" gelegen op de grote markt.

Label van Florival Bruin Een Florival Bruin is een zeer donkerbruin bier met een zoete neus. De smaak is zoet, met een licht zurige tint. De schuimkraag blijft niet echt plakken aan het glas.

Label van Florival Tripel Een Florival Tripel is een beetje donkerder van kleur dan de Florival Blond. De smaak is minder zoet, en het bittere overheerst meer.

Label van Maredsous 6 Een Maredsous 6 is het lichtste bier van Maredsous. De smaak zelf is ook licht, met een zoete tint. De neus is zoet dat neigt tot fruitig. In het glas heeft het bier een volle witte kraag.

Pagina [1] ... [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] ... [51]

Terug


Webdesign & code by Benjamin "TripleBee" Bisschop