Terug naar de beginpagina
Actualiteit       Mijn auto       Belgisch Bier       Westvlams       Bijzonderheden       Links       Rechts       Lyrics


 Alfabetische bierlijst

 Bieren die ik al
 gedronken heb

 Bieren die ik nog niet
 gedronken heb

 Brouwerijen uit
 België

 Home


Belgische bieren die ik al gedronken heb

Pagina [1] ... [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] ... [51]

Label van Chimay Rouge Een Chimay Rouge is een roestkleurig donkerbruine Chimay. Uitgeschonken in zijn originele glas oogt het zeer smaakvol, maar gedronken is het nog smaakvoller. Het bier heeft een bittere smaak, met een lichte toets van hout. Het bier heeft een frisse bittere reuk.

Label van Maredsous 8 Een Maredsous 8 is een roodbruine Maredsous. Het bier heeft een zoete neus. Men proeft de gebrande mouten op de achtergrond, met op de voorgrond een zoete, misschien zelfs zurige smaak. Het bier heeft wel weinig afdronk. Dit bier is waarlijk zeer lekker bij een stukje Maredsous-kaas.

Label van Bon Secours Brune Een Bon Secours Brune is een bruin biertje met een levendig karakter, vooral als je de fles ontkurkt. Mijn eerste bruine liep voor 1/3 uit de fles. Dat is één van de nadelen van bier dat hergist op fles. Het is een donkerbruin bier met een frisse, zoete neus. De smaak doet denken aan gebrande granen. Je proeft er ook de candijsuiker in.

Label van Bon Secours Blond Een Bon Secours Blond is eveneens een knallend biertje, maar door mijn lesje geleerd te hebben bij de bruine, heb ik deze wel helemaal kunnen nuttigen. Het is een zeer lichtblond bier. Het heeft een fruitig, licht zoete neus en een bittere, licht zoete smaak. Zeker twee aanraders, maar wel opletten geblazen bij het openen van de flesjes.

Label van Meetjeslander Een Meetjeslander, zoals zijn naam het zegt, komt uit de omgeving van het Meetjesland (Oost-Vlaanderen). Het is een bier met een zacht zoete smaak, zonder de bitterheid van een blond biertje te verbergen. Zeker ook een aanrader om eens te degusteren.

Label van Verboden Vrucht Een Verboden Vrucht is een aparte telg uit de Hoegaarden-familie. Het is niet echt een fruitbier, maar er zit meer in dan alleen de basisingrediënten van gewone biertjes. Met een smaak die best te verdragen valt is het zeker geen slecht bier.

Label van Barbăr Winter Bok Een Barbăr Winter Bok is een Barbăr die voor de winter gebrouwen wordt. Het is een bruin biertje met een zeer zoete smaak. Je proeft ontegensprekelijk de honing die erin verwerkt zit. Moet je zeker eens drinken.

Label van Abbaye d'Aulne Een Abbaye d'Aulne is een amberkleurig biertje. Het heeft een licht zure smaak, zoals wel meerdere amberkleurige bieren. Toch is er een licht zoete toets aanwezig zodat de smaak niet te zuur zou zijn.

Label van Angel Een Angel is een biertje die door de brouwerij Affligem in opdracht van Delhaize wordt gebrouwen. Het is een bier van "middelmatige" sterkte (8,5%), met een zeer goede smaak.

Label van Bière des Ours Een Bière des Ours is een sterk honingbier, net als de Barbãr. Al moet ik concluderen dat de Bičre des Ours meer naar honing smaakt dan de Barbãr. Het is questie van smaak wat je het beste bevalt.

Pagina [1] ... [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] ... [51]

Terug


Webdesign & code by Benjamin "TripleBee" Bisschop