Terug naar de beginpagina
Actualiteit       Mijn auto       Belgisch Bier       Westvlams       Bijzonderheden       Links       Rechts       Lyrics


 Alfabetische bierlijst

 Bieren die ik al
 gedronken heb

 Bieren die ik nog niet
 gedronken heb

 Brouwerijen uit
 België

 Home


Belgische bieren die ik al gedronken heb

Pagina [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] ... [51]

De pilsen

Label van Primus Een Primus is voor mij het huisbier dat ik bij alles zou drinken. Het is een pils met een alcoholgehalte van 5%. Het is een Brabantse pils die al sinds de 13e eeuw gebrouwen wordt. Blijkbaar was dat voor Jan Primus, de Hertog van Brabant in die tijd.

Label van Jupiler Een Jupiler is ook nog een pils, maar dan veel beter bekend dan een Primus. 'Mannen weten waarom', maar wat weten ze waarom? Nu ja, als je ergens naar een café gaat, of naar een fuif of zo, krijg je meestal Jupiler aangeboden. Dus je moet zorgen dat je hem dan al eens geproefd hebt.

Label van Jupiler Blue Een Jupiler Blue is een jupiler met een zeer laag alcoholgehalte. Qua smaak is het ongeveer zoals een gewone jupler, maar het bier heeft minder alcohol.

Label van Stella Artois Een Stella Artois is ook nog een bekende pils. Op mijn vakantiejob heb ik nog duizenden liters Stella getapt. Ook is Stella Artois zeer bekend in het buitenland.

Label van Maes Een Maes Pils is de minst lekkere van de Belgische pilsen. Allez, voor mij toch.

Label van Reggy's Ferrari Een Reggy's Ferrari is een zeer recent gebrouwen bier. Het is een gewone pils, met een flashy omhulsel. Qua smaak is het niet meer of minder dan een andere pils.

Label van Cristal Alken Een Cristal Alken is het eerste bier van lage gisting die in 1928 in België gebrouwen werd. Daarmee was de Cristal Alken de eerste pils in België. Deze pils is zacht van smaak, bitter en dus een goede dorstlesser.

Label van Tauro Een Tauro is een donkerblond bier, met een hoger alcoholgehalte dan een Jupiler. Het bier heeft een bittere neus, en qua smaak doet het sterk denken aan een pils. Het is licht bitter van smaak.

Label van Star Een Star is een Nigeriaans bier. Het is een pils, en 1op de 4 flessen zijn van slechte kwaliteit. Dus je moet maken dat je een goeie vasthebt, of je hebt kans op allerlei narigheden. Van smaak is hij niet echt speciaal en ik heb zeker al veel betere gedronken (zie hierboven en op de volgende pagina's), maar om eens te proeven is hij niet slecht.

Label van Gala Een Gala wordt gebrouwen in Tsjaad (Midden-Afrika). Het proeft ongeveer naar wat wij hier tafelbier noemen, bier met laag alcoholgehalte. Ook deze is goed om eens te proeven.

Pagina [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] ... [51]

Terug


Webdesign & code by Benjamin "TripleBee" Bisschop