OfficiŽle website Tom Vannoppen
 

Reactie Tom op contractbeŽindiging (11/12/2007)

 
 

Na de persmededelingen vind ik dat het tijd is voor een woordje uitleg van mezelf. De contractbeŽindiging komt niet geheel onverwacht maar misschien wel onterecht.

De ploeg komt heel professioneel over maar intern leggen ze de druk op de verkeerde manier. Als 5 renners van de ploeg weg willen of moeten, zal dit zeker niet alleen mijn mening zijn.

De eerste crossen van het seizoen heb ik laten zien dat ik stilaan aan het terug komen was, maar dit vraagt tijd. Over de crossen in Knokke, Neerpelt, ... was ik tevreden en voelde ik dat er wekelijks progressie was. Enkel Ruddervoorde was echt slecht door een geblokkeerde rug. Een week later viel ik ongelukkig en waren mijn gewrichtsbanden van mijn rechtervoet gescheurd.

Mijn comeback werd hierdoor serieus achteruit gesteld. Ik kreeg van de dokters 6 weken rust voorgeschreven. Ik heb er toen voor gekozen om geen gips te laten leggen,zodat ik zo goed en zo kwaad als mogelijk toch op de weg mijn conditie kon onderhouden. Onder druk van de ploeg en de sponsors ben ik al in Hasselt na 4 weken terug begonnen. Het is dan ook uiterst normaal dat zowel mijn conditie als mijn voet het niet toelieten om dan al goed te presteren. Toch ben ik elke week blijven crossen met de beperkingen van mijn voet. Lopen en beklimmingen zijn nog steeds een groot probleem.

Ik begrijp dat de sponsors en de ploegleiding resultaten willen zien maar er moet ook rekening gehouden worden met blessures en ziektes. Als ik zonder deze blessure nu nog steeds de verwachtingen niet invulde, kon ik de beslissing begrijpen. Nu is het voor mij duidelijk dat deze beslissing gevallen is omdat er een topper aangeworven is en ik, Jonathan Page, ... niet meer in het financiŽle plaatje passen.

Wat de toekomst betreft zie ik een terugkeer naar elite zonder contract voorlopig niet zitten. Wat ik dan wel ga doen, is voor mij ook nog een vraagteken. Wat ik wel weet is dat ik de komende twee weken zal proberen te bewijzen dat ze me te vroeg hebben afgeschreven. Ik wil wel alle mensen en supporters bedanken die wel in mij zijn blijven geloven en mij zijn blijven steunen.

 
   
 
onderschrift

www.tomvannoppen.com 2010