OfficiŽle website Tom Vannoppen
 

Sven Nys wereldkampioen, Tom valt en is 6de (30/01/2005)

 
 

Sven Nys is wereldkampioen geworden in het Duitse Sankt Wendel. Hij haalde het voor Erwin Vervecken en Sven Vanthourenhout. Tom kwam 3 ronden voor het einde ten val op de trappen en kon een podiumplaats vergeten. Hij eindigde uiteindelijk 6de.

De wedstrijd bij de profs werd een spannende bedoening tot in de allerlaatste ronde. Een groepje van een kleine 20 man reed de eerste koershelft samen. Af en toe waren er een aantal versnellingen van Nys, maar tot grote afscheidingen leidde dit niet. Bart Wellens kreeg met pech af te rekenen in de 3de ronde en moest de ganse wedstrijd achtervolgen. Vooraan deden vooral Nys, Vannoppen en Commeyne het kopwerk. Op 3 ronden van het einde viel de eerste definitieve kloof. Tom gleed uit op de trappen, Commeyne kon nog net passeren, maar vooraan waren ze met 5 gaan vliegen: Nys, Vanthourenhout, Vervecken, Mourey en Commeyne. In het achtervolgende zaten ondermeer een bloedende Vannoppen, Groenendael en Franzoi.

Vooraan kwam er een versnelling van Nys en enkel Vervecken en Vanthourenhout konden nog volgen. Bij het ingaan van de laatste ronde zagen we Nys met Vanthourenhout praten. In die laatste ronde versnelde Nys en Vervecken probeerde tevergeefs het gat toe te rijden. Vanthourenhout glipte handig voorbij Vervecken naar de 2de plaats en zo kon Nys zijn overwinning definitief veilig stellen. Nys haalde verdiend zijn eerste wereldtitel bij de profs, het zilver was voor Vervecken en het brons voor Vanthourenhout. In de laatste ronde reed Tom weg van zijn mede-achtervolgers en kwam nog in het spoor van Commeyne. Tom werd ondanks die val die toch nog 6de.

Podium + uitslag Belgen:

  1. Sven Nys
  2. Erwin Vervecken
  3. Sven Vanthourenhout
5. Davy Commeyne
6. Tom Vannoppen
21. Bart Wellens
32. Wim Jacobs
40. Bart Aernouts


 
   
 
onderschrift

www.tomvannoppen.com 2010