OfficiŽle website Tom Vannoppen
 

Sven Vanthourenhout wint in Torhout, Tom ondanks val 7de (27/12/2006)

 
 

Sven Vanthourenhout heeft de Sylvestercross in Torhout gewonnen. Hij haalde het voor Gerben De Knegt en Davy Commeyne. Tom werd knap 7de, meteen zijn eerste top-10 van het seizoen.

De wedstrijd bleef tot halfweg koers gesloten. Een groot peleton van een vijftiental renners met daarbij o.a. Tom, Sven Vanthourenhout, Gerben De Knegt, Davy Commeyne, Zdenek Mlynar, Klaas Vantornout, Tim Van Nuffel, enz bleef lang samen. Toen kwam Kamil Ausbuher ten val en hij sleepte nog o.a. Davy Commeyne met zich mee, maar ook de rest van de groep werd gehinderd. Zo kwamen Tom Vannoppen en Klaas Vantornout op kop, later kregen ze nog het gezelschap van Tom's toekomstige ploegmaat Sven Vanthourenhout en Gerben De Knegt.

Dit viertal reed een aantal ronden op kop met een handvol seconden voorsprong op een jagend achtervolgend groepje onder het commando van Davy Commeyne. Vooraan ging Vanthourenhout dan in de aanval, De Knegt liet het gat vallen en daarvan konden de achtervolgers profiteren om weer aan te sluiten bij het groepje van Tom. In dit groepje kwamen Tom Vannoppen en Klaas Vantornout ten val, zodat Commeyne, De Knegt en Kloucek een gat kregen.

Sven Vanthourenhout haalde het uiteindelijk met een handvol seconden voorsprong op De Knegt en Commeyne. Even later eindigde Tom in de spurt van het achtervolgende groepje op een mooie 7de plaats in de einduitslag.

Uitslag:

  1. Sven Vanthourenhout
  2. Gerben De Knegt
  3. Davy Commeyne
  4. Frantisek Kloucek
  5. Zdenek Mlynar
  6. Kamil Ausbuher
  7. Tom Vannoppen
  8. Maxime Lefebvre
  9. Wesley Van Der Linden
  10. Philipp Walsleben


 
   
 
onderschrift

www.tomvannoppen.com 2010