Officiële website Tom Vannoppen
 

Interview Tom in Cyclosprint (11/09/2006)

 
 

ACHTER OP SCHEMA

Tom Vannoppen rijdt komend seizoen voor twee verschillende ploegen. Tot eind december doet hij dat voor zijn huidige werkgever Palmans-Sapim, en daarna stapt hij over naar het nieuwe team van zijn vriend Jürgen Mettepenningen, waar hij ploegmaat wordt van onder meer Jan Verstraeten en Sven Vanthourenhout.

Vorig seizoen kende de Limburger niet zo'n goed jaar. Maar Vannoppen klinkt opnieuw strijdvaardig. Hij wil laten zien dat hij er nog bijhoort. Zijn voorbereiding verliep niet vlekkeloos, maar dat verhindert hem niet te dromen van het podium op de kampioenschappen.

Je hebt kort voor het BK op de weg een rib gebroken bij een val. Heeft dat je voorbereiding op het nieuwe veldritseizoen verstoord, Tom?

"Ik lig inderdaad een stuk achter op mijn schema, maar dat heeft niet zó veel met die ribbreuk te maken. Ik heb achterstand omdat ik normaal een aantal kleinere rondes zou gereden hebben, maar dat is nu niet gebeurd. Ze hadden het mij bij Palmans nochtans anders beloofd, maar uiteindelijk is het er niet van gekomen. Of dat te maken heeft met mijn overstap naar een ander team, weet ik niet, maar daardoor is mijn hele voorbereiding wel wat in het honderd gelopen. Ik had gezegd dat ik er vanaf de eerste crossen helemaal wilde staan, en ik het ook beloofd dat ik me op de crossen van Zonhoven en Neerpelt al zou tonen, maar daarvoor had ik wel op een perfecte voorbereiding gerekend. Ik weet dat ik een flinke achterstand heb ten opzichte van de andere renners, want ik heb nog niet de helft van hun koersen in de benen. Dus ik ga mijn seizoen anders moeten indelen dan ik van plan was."

Is het dan de bedoeling gestaag te groeien in het seizoen?

"Inderdaad. Ik ga proberen geleidelijk aan in vorm te komen, en dan probeer ik er helemaal te staan als de kampioenschappen er zijn. Het BK wordt in Hamme gereden, waar Jürgen woont, en het WK is in eigen land en daar wil ik absoluut op het podium staan. Andere doelen dan die twee kampioenschappen heb ik eigenlijk niet echt meer."

Vorig jaar had je wat motivatieproblemen, maar je had de zin dan teruggevonden. Ben je nog gemotiveerd, ondanks de problemen in je voorbereiding?

"De motivatie is door die problemen inderdaad weer even weggeweest, maar bepaalde mensen hebben dan op mij ingepraat, en nu heb ik er weer volledig zin in. Met het nieuwe team zie ik het helemaal zitten. Alles staat op punt, dus daar ga ik tot 1 januari nog weinig tijd insteken."

Zal Sven Nys te kloppen zijn dit jaar?

"Dat hangt af van Bart Wellens en Erwin Vervecken, maar volgens mij zal Sven het niet zo gemakkelijk hebben als de voorbije jaren. En volgens mij zal Sven Vanthourenhout er ook weer helemaal staan, nadat hij vorig jaar toch een minder seizoen gehad heeft."

Bron: Cyclosprint

 
   
 
onderschrift

www.tomvannoppen.com 2010