OfficiŽle website Tom Vannoppen
 

Nys is Belgisch kampioen, Tom is 5de (08/01/2006)

 
 

Sven Nys heeft het Belgisch kampioenschap in Tervuren gewonnen. Hij haalde het voor Erwin Vervecken en Bart Wellens. Tom reed een goede wedstrijd en eindigde als 5de. De selectie voor het WK in Zeddam is hiermee een zekerheid.

Tom was goed vertrokken. Onmiddellijk reed hij samen met Jan Soetens van de rest weg. Even later ging hij alleen door, maar door een foutje in een afdaling kon de rest terugkomen. De rest waren Nys en Vanthourenhout van Rabobank en Vervecken en Wellens van Fidea. Zo was een groepje van 5 man weg.

Tom kon hierin enige tijd volgen, maar moest uiteindelijk toch de rol lossen. Hij liet zich terugzakken tot een achtervolgend groepje met Verstraeten en Jacobs. Vooraan kon Nys niet wegrijden van de rest. Telkens kon hij een klein kloofje slaan, maar telkens viel het stil zodat ze de laatste ronde ingingen met 4 leiders. In de achtergrond moest Verstraeten de rol lossen, zodat Tom en Wim Jacobs voor de 5de plaats streden.

In die laatste ronde kon Tom afstand nemen van Wim Jacobs en zo finishen op een mooie 5de stek. Vooraan kon Nys, Vervecken en Wellens van zich afschudden en zo naar de Belgische titel rijden. Vervecken werd 2de, voor Bart Wellens.

Uitslag:

  1. Sven Nys
  2. Erwin Vervecken
  3. Bart Wellens
  4. Sven Vanthourenhout
  5. Tom Vannoppen
  6. Wim Jacobs
  7. Jan Verstraeten
  8. Davy Commeyne
  9. Peter Van Santvliet
  10. David Willemsens


 
   
 
onderschrift

www.tomvannoppen.com 2010