OfficiŽle website Tom Vannoppen
 

Sven Nys wint WB Hooglede-Gits in de modder, Tom moet opgeven (31/12/2005)

 
 

Sven Nys heeft na een verbeten strijd met Erwin Vervecken de WB in Hooglede-Gits op zijn naam geschreven. Volgend seizoen wordt hier het wereldkampioenschap gereden. Het anders ongetwijfeld prachtige parcours was door de vele sneeuwval van gisteren omgetoverd in een modderpoel.

De wedstrijd begon met een heuse valse start. Nys bleef aan de start staan en de rest werd na een 2-tal minuten tot stilstand gebracht. De tweede was wel goed. Onmiddellijk trok Nys samen met Vervecken de wedstrijd naar zich toe. Groenendael volgde op korte afstand. Tom reed rond in circa 20ste positie en moest halfweg koers de wedstrijd staken. Het lopen en het zware parcours was er te veel aan.

Vooraan leek Nys telkens te kunnen wegrijden van Vervecken, maar die kwam telkens terug. In de achtergrond moest ook Wellens opgeven. Uiteindelijk slaagde Nys er toch in Vervecken van zich af te schudden en zo zijn 7de zege van het seizoen in de World Cup Series te boeken. Vervecken werd tweede. Groenendael eindigde als 3de op meer dan een minuut.

Uitslag:

  1. Sven Nys
  2. Erwin Vervecken
  3. Richard Groenendael
  4. Gerben De Knegt
  5. John Gadret
  6. Petr Dlask
  7. Enrico Franzoi
  8. Wilant Van Gils
  9. Arnaud Labbť
  10. Zdenek Stybar


 
   
 
onderschrift

www.tomvannoppen.com 2010