Officiële website Tom Vannoppen
 

Interview Tom met Sport.be (18/09/2010)

 
 

'Tom Vannoppen droomt van het wereldkampioenschap', kopte een krant vorige week. Een uitspraak die heel wat wenkbrauwen deed fronsen. Wij trokken naar de flamboyante Limburger voor een uitgebreid gesprek.

Tom Vannoppen startte denderend aan het seizoen. Winst in zijn eerste B-cross, een tweede plek een week nadien. "Ook al koerste ik vrij weinig op de weg, mijn vormpeil is beter dan verwacht", verraste Vannoppen (Mooserwirt) zichzelf. "Normaal presteerde ik in de eerste veldritten nooit erg goed. Ik ben tevreden."

Eén en al leverde de Limburger de nodige media-aandacht op. 'Ik wil nog eens wereldkampioen worden', pakte hij uit in Het Belang van Limburg. "Mario De Clercq pakte op late leeftijd nog drie wereldtitels. Als dat me nog één keer lukt, ben ik heel tevreden. Maar ik denk dat het bij dromen zal blijven", grijnst Vannoppen nu. "De kans is wel héél, héél, héél klein. Maar ach, een mens moet ambitie hebben."

"Ik heb de hele zomer hard getraind. De zin om te fietsen is weer helemaal terug. Die twee jaar dat ik uit het wereldje was, deed deugd aan het kopke. Ik ben veranderd! Nu komt het erop aan gezond te blijven, en iedere week iets beter te worden. Heb je een prima conditie, dan komt in het veldrijden de rest vanzelf."

Vannoppen blijft dit seizoen niet in het B-circuit hangen. "Ik werk de ganse GvA Trofee af en wil top zijn in Hasselt. Ik hoop er op een top-10. Als ik dit seizoen achter de rug van de toppers kan meestrijden voor een top-15, dan zou dat heel mooi zijn. Ten slotte ga ik nog werken en is er een groot verschil tussen een A- en een B-wedstrijd."

Tegen een profvoorstel zegt Vannoppen niet meteen neen. "Als de kans zich voordoet, zal ik die niet zomaar weigeren. Maar ik gooi me niet in een wild avontuur en wil de mensen van Ridley die me steunden bij mijn comeback niet vergeten."

Komend weekend start het Europese veldritseizoen voor profs in Erpe-Mere. "Maar ik weet niet zeker of ik er start", twijfelt Vannoppen. "Ik sukkel al een paar dagen met een verkoudheid. In die toestand kan ik in de Steenbergcross weinig uitrichten."

 
   
 
onderschrift

www.tomvannoppen.com 2010