OfficiŽle website Tom Vannoppen
 

Tom zet punt achter carriere (05/06/2008)

 
 

Tom Vannoppen heeft beslist om een punt achter zijn carriŤre te zetten. De bijna 30-jarige veldrijder zegt in Gazet van Antwerpen: "Ik kan niet meer vechten. Ik heb er het karakter niet voor."

"Na die zogezegde drugsaffaire vorig jaar heeft de pers zoveel onwaarheden geschreven dat ik het zat ben. Ik zeg er geen woord meer over. Maar op dit niveau veldrijden is voorbij voor mij."

"Misschien denk ik hier over een jaar anders over, maar nu heb ik geen zin meer. Het is voorbij. Ik ben geen BV meer." In 2002 werd Vannoppen vice-wereldkampioen, zijn hoogtepunt.

"Er was ook geen enkele ploeg meer geinteresseerd. Al heb ik ook niet echt gezocht", gaat Vannoppen voort. "Mentaal heb ik mijn beslissing al lang genomen. Ik kon het niet opbrengen."

"Kijk, ik heb verschrikkelijk veel pech gehad. Telkens ik op niveau kwam, was er weer tegenslag. Ik werd er moedeloos van. Het was een gevecht dat ik niet meer kon winnen", klinkt het.

En nu? "Een gewone gast met een gewone job. Ik kan niet niksen en dus ben ik beginnen te zoeken naar werk. Misschien blijf ik in de sport, maar niet in het wielrennen. Dat wereldje ben ik zat."

Bron: www.sporza.be

 
   
 
onderschrift

www.tomvannoppen.com 2010