RD-Motors Aalter - Yamaha Racing - Spidi - Shark - Elf - Arrow - Sidi - EBC brakes - Pirelli - Toby - Dyna Chains - Delamilleure nv - Cannie - afsluitingen Den Baes nv - Welvaert-Vanwalleghem schilderwerken - Ateljee Maes - Houthandel Vanlandschoot - Quintyn Loodgietersbedrijf - Transport Dewilde - Kantoor Bolliou - Tupperware Christine Segers - Elektro Deserranno - Steenkapperij Gino Van Daele - Meubelstoffeerder Ronny Huys - Restaurant De Koornbloem - Garage Vanhee-Verheyde - nv Timmerman - Jaques Bara - Van Colen Pommes de terre - Drukwerk Wouter - Kapsalon Carine - Tinis nv - Restaurant Chantilly - Bouwbedrijf Vanhauwaert - Antieke bouwmaterialen Freddy Verhoye - Motorgazet

 

Tom stopt met races na zware crash te Francorchamps op 16 okt 04

Start
Nieuws
Sponsors04
SuperSport
Yamaha Cup
Endurance
Monobike
Team 2004
Historiek
Steun ons team
verkooptruck

Update revalidatie Tom Vanlandschoot

Update 19/12 :

De revalidatie gaat nog altijd verder.  Tom is steeds beter te been, maar er komt jammer genoeg geen evolutie in de verlamming...  Toch werkt Tom verbeten verder aan z'n conditie, met zware sessies kiné.

Daarnaast is Tom veranderd van e-mail adres : tom.vanlandschoot@telenet.be 

Update 6/09 :

Nog eens met z'n allen naar het WK Superbike te Assen geweest op 3 en 4 september.  Tom heeft er vele bekenden tegen het lijf gelopen, en we hebben ons goed geamuseerd.  We werden goed ontvangen bij Nickmans, Denny Lannoo en zijn Zone Rouge Team.  Verder was het ook een plezant langsgaan bij het team van Dirk Van Mol, waar naast Sepp Vermonden ook oude bekenden Koen Vleugels en Smolders langskwamen.  Ook Jan De Pecker, Marc De Ville, Marc Fissette waren te vinden naast het circuit.  Daarnaast ook op het circuit vele oude concurrenten uit het ONK en het EK SuperSport en de endurance.

De revalidatie van Tom verloopt ondertussen verder zonder grote veranderingen.  De verlamming in de voet is nog niets verbeterd, en we vrezen dat dit wel eens definitief zou kunnen zijn.  Wel werkt Tom hard aan zijn conditie om zo goed mogelijk uit de voeten te kunnen (harde kiné sessies).  In het fietsen slaagt hij er ondertussen in al degelijk rond te fietsen, in zoverre dat sommige teamleden al moeite hebben om mee te komen...

Update 5/08 : 

De revalidatie van Tom zit nu in de "stabiele" fase.  Knap frustrerend, want grote vooruitgang zit er momenteel niet in.  Verder trouw kine volgen, en fietsen. 

Ook is Tom veranderd van e-mail adres : nieuw adres : tomvanlandschoot@telesurf.be

Update 7/06 :

Na de races te Oostende en een blij weerzien met tal van bekenden tijd voor een nieuwe update.  Tom werkt verder aan zijn revalidatie, en het gaat gestaag vooruit.  Wat wel meer en meer frustrerend wordt is het gebrek aan evolutie in de verlamde voet.  Volgens de dokters is dit normaal, en zal het nog maanden duren vooraleer Tom weet of de verlamming in de voet nog kan verbeteren.  Er is dus nog hoop op herstel, maar de onzekerheid weegt bij momenten, en op Tom, en familie en de vrienden.
Ondertussen ligt ook Tom zijn e-mail plat, via zijn e-mail adres is hij voorlopig niet meer te bereiken.

Het bezoekje aan Oostende op 6 juni met het voltallige team was wel een opsteker.  In een zonnig maar winderige Vuurtorenwijk bekeken we de races.  Vele bekenden (piloten, teamleden, baancommissarissen, supporters...)  maakten een praatje, en aan de talrijke biertentjes werd op een volledig herstel geklonken.  En geloof mij, er werd menig pilsje geheven...

Update 9/05 :

De revalidatie verloopt verder zoals verwacht.  Nog altijd veel pijn, en de verlamming evolueert voorlopig niet.  Tom blijft wel verder hard werken aan zijn revalidatie, met vele bezoekjes aan de kinesist zijn "pijnbank" zoals hij dat noemt...

Toch kan Tom ondertussen al redelijk uit de voeten, en ging hij met zijn team op bezoek naar de Grand Trophy te Mettet.  Veel bekende gezichten gezien, en vele gesprekjes gevoerd.

Het weekend van 7 en 8 mei ook naar de Grand Prix motorcross te Namen geweest, al waar "buurman" Marvin Van Daele aan het werk was.  Ook daar veel oude bekenden tegen het lijf gelopen.  

Update 13/04 :

Tom zet ondertussen zijn revalidatie verder.  Het fietsen gaat steeds beter, maar het gevoel in z'n linkerbeen is nog niet terug.  Het blijft afwachten.
Ondertussen start het nieuwe motorseizoen, zonder ons...  even slikken toch...

Update 5/03 :

Ondertussen kan Tom weer de fiets op.  Moeizaam, maar het tripje naar de kine kan al per fiets.  Ook het wandelen met een kruk gaat steeds vlotter.  Daarnaast blijft er nog veel pijn, aan rug en spieren.  Maar het belet Tom niet verder te trainen, en zijn kansen op volledig herstel maximaal te verdedigen.

Update 23/2 :

De revalidatie gaat zijn pijnlijke gang verder.  Tom zet verbeten door, en kan ondertussen al op één kruk verder.  Spijtig (en frustrerend) genoeg is er verder geen evolutie in de verlammingsverschijnselen in zijn linkerbeen.

Update 31/1 :

Ondertussen gaat het met de gezondheid verder de goede kant op.  Ondertussen mag Tom weer auto rijden, al moet het met een "automatic".  Zijn nieuwe nummerplaat draagt het nummer 313, inderdaad, de nummer van zijn ziekenhuiskamer in Tielt.  In de verlamming in zijn linkerbeen is er nog geen verandering opgetreden, dat blijft bang afwachten.


Marc Fissette, Tom en Michael Weynand, het podium van de Yam Cup 04

Op zondag 23 januari ging op de middag de prijsuitreiking van de Yamaha Cup 2004 door op het motorsalon te Brussel.  Meteen Tom zijn laatste publieke optreden als motorrace-piloot.  Een emotioneel moment, gedeeld door alle teammakkers, familie en een aantal trouwe supporters.

Op zaterdag 22 januari ging in het Molenhof een nieuwjaarsreceptie door voor de Club 50, club 125 en andere trouwe sponsors door.  Het werd een rustig samenzijn, overgoten met een glaasje champagne, en vele herinneringen.

Update 11/1 :

Ondertussen kan Tom al vlot overweg met zijn krukken, en ook korte ritjes op de home-trainer kunnen al.  Het blijft verder zwoegen bij de kine om de fysieke conditie op te bouwen.

Update 2/1 :

Vooreerst de beste wensen voor 2005 vanwege racing team Tom Vanlandschoot.  We wensen iedereen een gelukkig en vooral gezond jaar toe.
Voor ons eigen team hebben we ook een (hele) grote wens : volledig herstel voor Tom.

Tom werkt ondertussen hard verder, en mag nu al de rolstoel verlaten om met krukken rond te pekkelen.  Een zware opgave, maar weeral een stapje dichter op weg naar het herstel.

Update 28/12 :

Tom is nu ongeveer een maand thuis en werkt hard aan zijn revalidatie.  De botbreuken genezen goed.  De vele sessies kiné verteerd Tom probleemloos, al is het natuurlijk verre van pijnloos.  Jammer genoeg zit er nog geen verbetering in de gevoeloosheid van zijn linkervoet.  De dokters zeggen dat men op dat vlak enkel kan afwachten, en dat het lang kan duren, zonder garantie op volledig herstel.  Een harde dobber, maar desondanks blijft Tom hard doorwerken.  Met z'n rolstoel duikt hij ook weer her en der op bij familie en vrienden.  Als je nog een bezoekje gepland had, ga gerust eens langs.  

Update 29/11 :

Tom terug thuis !!  Op vrijdagavond 26/11  mocht Tom zijn ziekenhuiskamer verlaten om zich thuis bij Mieke in de living te installeren om van daar zijn revalidatie verder te zetten.  Je kan hem bezoeken in de Baertstraat 10 te Pittem, of bereiken via e-mail op tom.vanlandschoot@tiscalinet.be .

Er wacht hem wel een lange revalidatie, maar Tom heeft heel beslist de kine aangevat, en zal door maximaal te trainen hard werken aan zijn herstel.  De blessures zijn niet min, vooral de beschadiging van de zenuwbanen naar zijn linkervoet baren zorgen.  Het wordt nog een paar maanden bang afwachten hoe de letsels verder evolueren.

Update 22/11 :

Na een deugddoend weekend thuis is Tom weer opgenomen in het ziekenhuis te Tielt.  Normaal zou hij op het eind van de week (26/11) definitief naar huis mogen.  Wel wordt de revalidatie dan van thuis uit verder gezet, maar toch, home sweet home.  Ondertussen kan Tom zich al goed behelpen.  Van uit bed in de rolstoel en terug, rondbollen in de stoel, en vooral de spieren fanatiek trainen, goed de instructies van de behandelende artsen volgend.  Het doet soms pijn, dat zie je, maar Tom blijkt vastberaden te werken aan z'n herstel, geen inspanning schuwend om het genezingsproces gunstig te beïnvloeden.

Update 14/11 :

De revalidatie begint stilaan in z'n plooi te vallen.  In het weekend van 21 en 22 november mag Tom een weekendje naar huis.  Daarna moet hij terug naar het ziekenhuis van Tielt voor het verder zetten van z'n revalidatie voor nog minimum twee weken.  Hopelijk mag hij dan naar huis, om vandaar zijn revalidatie verder te zetten.  Met betrekking tot zijn gevoelloze linkervoet : daar wordt het drie maanden afwachten, om dan verder te zien wat kan gedaan worden.  De moraal blijft goed, al is het natuurlijk geen pretje...

De lange week niksen van 25/10 tot en met 7/11 zit erop.  En het verdict van de behandelende arts bevestigd wat werd gevreesd.  Er staat een lange revalidatie voor de boeg.  Tom moet nog steeds in het ziekenhuis te Tielt blijven (termijn nog niet bepaald).  Wel mag hij tweemaal per dag een tijdje in de zetel zitten.  Binnenkort hoopt men die zittijden wat te verlengen.  Hij krijgt natuurlijk dagelijk ook aangepaste kine.
Wel werd meegedeeld dat Tom 3 maanden niet mag steunen op zijn linkerbeen, dat van de gebroken heup.  Ondertussen wordt de gevoelloze linkervoet gestimuleerd met elektorschoks.  Een zware dobber dus voor Tom, al is de moral heel goed.

Tom demonstreert ondertussen zijn sterke karakter, en slaagt erin de moral hoog te houden, daarbij geholpen door de vele mailtjes, kaartjes en bezoekjes, alvast van harte bedankt hiervoor !!  Dit neemt niet weg dat het toch een zware dobber blijft.  Naast het fysieke leed krijgt Tom er immers de typische ziekenhuisprobleempjes door het stil liggen er bovenop (bvb verveling, wc-blues, piekeren...)

Tom stopt met motorracen

Na zijn zware val op 16 oktober heeft Tom beslist op te houden met motorracen, een beslissing waarin hij gesteund wordt door zijn familie en het volledige team.

Via volgende link de weergave van een artikel uit de weekbode die het best zijn gevoelens weergeeft : weekbode 22 oktober 2004

Revalidatie Tom Vanlandschoot

De operaties zijn goed verlopen, en nu is er een rustperiode van 25/10 tot en met 7/11, waarna de meer actieve revalidatie kan beginnen.  Een vervelende periode dus, waarbij Tom in zijn bed gevangen zit...

Op maandag 25 oktober kwam er een nieuwe operatie aan zijn dijbeen.  Na 3 operaties in een week volgt nu een rustperiode, waarnaar actiever kan gewerkt worden aan herstel.

Tom werd op woensdag 20 oktober geopereerd aan zijn bekken.
De operatie is goed gelukt, maar Tom had veel pijn, maar recupereert ondertussen goed van zijn lange operatie.  Hij is ondertussen terug op zijn kamer in het Sint-Andriesziekenhuis : Krommewalstraat 9-11
8700 Tielt tel. 051/425.111, kamer 313.

Wie Tom een steuntje wil geven per e-mail doet dit best via dumortier.geert@pandora.be , uw berichtje komt dan ter plaatse.

De raceparty op 23 oktober wordt natuurlijk geannuleerd. Wie kaarten in voorverkoop kocht kan ze terugbetaald krijgen bij de teamleden.

Zware crash voor Tom te Francorchamps op 16 okt.

Tijdens de 2e training voor de supersportwedstrijd op 16 oktober op het circuit van Spa-Francorchamps in natte omstandigheden kwam Tom zwaar ten val in de eerste knik van de beruchte Blanchimont-bocht, de gevaarlijkste plek van het circuit.  + 230 km/uur en weinig of geen uitloopstrook, en ook geen grindbank mogelijk (weg ligt op heuvelflank, uitloopzone kant "afgrond").

Gelukkig was er nooit levensgevaar, en bleven ook hoofd, rug en andere vitale organen gespaard.  Wel liep Tom zware breuken op aan de ledematen : open rechterdijbeenbreuk en een bekkenbreuk aan de linkerzijde.

Op maandagnamiddag werd Tom overgebracht van het ziekenhuis van Verviers naar het ziekenhuis van Tielt.
Hij is opgenomen in het Sint-Andriesziekenhuis : Krommewalstraat 9-11
8700 Tielt tel. 051/425.111, kamer 313.

Wie Tom een steuntje wil geven per e-mail doet dit best via dumortier.geert@pandora.be , uw berichtje komt dan ter plaatse.

De raceparty op 23 oktober wordt natuurlijk geannuleerd. Wie kaarten in voorverkoop kocht kan ze terugbetaald krijgen bij de teamleden.

Tom Vanlandschoot wint Yamaha Cup 2004

 
In Assen op 26 september vonden de 2 finale-manches van de Yamaha Cup 2004 plaats.
In de training zetten de 3 tenoren editie 2004 meteen de toon.  Tom, Fissette en Weynand gingen voor de pole position, waarbij Tom aan het langste eind trok.  Weynand ging er ook nog bij liggen, maar had toch de 2e tijd, voor Fissette en Nickmans.
Weynand zijn motor werd opgelapt met reserve kuiponderdelen van Tom en Fissette (fairplay bestaat nog in motorsport), en zo kon in een zonnig Assen de eerste manche van start gaan.  Fissette kwam best weg, maar ook Nickmans en Lannoo kwamen goed mee samen met Tom.
Na een ronde tekende zich een duel af tussen Tom (de leider in de tussenstand) en Fissette.  En het werd een spannend duel waarbij alle registers werden opengetrokken, en beiden kuip aan kuip over het circuit raasden.  Uiteindelijk ging Tom in de sprint aan de haal met de overwinning en meteen ook de Yamaha Cup editie 2004.
Een verdiende overwinning, meteen werd ook het feestje ingezet door het team en de meegereisde supporters die met een bus afgezakt waren naar Nederland.  Meteen ook een dikke pluim voor Tom en het ganse team, die de RD-Motors Yamaha R6 een heel seizoen in topconditie hielden.
Maar Tom kwam ook nog in actie in de wedstrijd Supersport.  Hij had een 15e tijd neergezet in de trainingen, om na een ronde in ook in 15e postitie door te komen.  Gestaag begon hij dan aan een mooie opmars, die strandde op een 9e plaats.  Uiteindelijk werd Tom als 10e geklasseerd, nadat een concurrent in de laatste ronde nog onder gele vlag (wat eigenlijk verboden is) voorbij stak.
De tweede manche Yamaha Cup was er enkel nog voor de eer, maar de 3 musketiers maakten er nog een boeiend spektakel van.  Opnieuw gingen Tom en Fissette aan de haal, maar ditmaal kon Weynand in de laatste rondes nog aanpikken.  En Fissette won uiteindelijk voor Tom en Weynand, die in de laatste ronde weer terrein moest prijsgeven.  Een mooie afsluiter na een seizoen close racing met de standaard Yamaha R6 motoren.  Na afloop werd er op de supportersbus en in 't Wingens Molenhof een feestje gebouwd ter gelegenheid van het behalen van de Yamaha Cup 2004, een feestje dat een vervolg krijgt op 23 oktober in het Parochiaal Centrum te Wingene ter gelegenheid van de 9e Race-party van Racing Team Tom Vanlandschoot.

 

Persberichten

Dit zijn de persberichten die we het laatste jaar hebben uitgebracht.

01/03/2004  -- Persbericht 1 - uitnodiging teamvoorstelling
15/03/2004  -- Persbericht 2 - verslag teamvoorstelling
29/03/2004  -- Persbericht 3 - verslag lenteraces 28/3/04
05/04/2004  -- Persbericht 4 - verslag 24 u Le Mans 3-4 april
13/04/2004  -- Persbericht 5 - verslag paasraces Assen 12/04/04
19/04/2004  -- Persbericht 6 - Verslag Springraces Francorchamps 19/04/04
03/05/2004  -- Persbericht 7 - Verslag Erpe-Mere 2/05/04
17/05/2004  -- Persbericht 8 - Verslag Mettet 16/05/04
31/05/2004  -- Persbericht 9 - Verslag Chimay 30/05/04
07/06/2004  -- Persbericht 10 - Verslag Oostende 06/06/04
14/06/2004  -- Persbericht 11 - Verslag Colmar 14/06/04
21/06/2004  -- Persbericht 12 - Verslag Nurburgring 20/06/04

 

Recente aandacht in de media voor V.Z.W. Tomracing

"Ik ga voor de Titel", Motorrijder, januari 2004
"De Yamaha is er klaar voor", De Weekbode, vrijdag 12 maart 04
Wedstrijdverslagen in de Wingense Krant - De Weekbode
Verslag Lenteraces, Motorgazet, nr. 14 30 maart 2004
Verslag Le Mans, Motorgazet, nr. 15 6 april 2004
Verslag Paasraces Assen, Motorgazet, nr. 16 13 april 2004
Verslag Springraces Francorchamps, Motorgazet, nr. 17 20 april 2004
foto+verslag, Het Nieuwsblad, 6 mei 2004
Verslag Erpe-Mere, Motorgazet , nr. 18
foto + verslag Yamaha Cup Francorchamps , Motorrijder, april 2004
Verslag, La Dernière Heure, 17 mei 2004
Verslag, Le Soir, 17 mei 2004
foto + verslag Mettet Motorgazet , nr. 20
Verslag Chimay 30 mei , Motorgazet
Verslag Oostende 6 juni : het Nieuwsblad - Brugs handelsblad
Motorgazet - Motorrijder - Motopulsion - Moto80
Verslag Colmarberg 12 juni : Motorgazet - Motorrijder
Verslag Nurburgring 20 juni : Motorgazet - Motorwereld
Verslag Rizla Racing Days 1 aug : Motorgazet
Verslag Gedinne 15 aug : Motorrijder - Motorgazet
Verslag Magny-Cours 22 aug : Motorgazet
Verslag EK SuperSport Assen 5 sep : Motorgazet
Verslag Bol d'Or 24 u 12 sep : Motorgazet, Motorrijder
 

 

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan dumortier.geert@pandora.be.
Laatst bijgewerkt: 19 december 2005