ZUGSPITZE

 

Vertrekpunt:

Vertrekken doe je bij de Ehrwalder Almbaan. De auto geraak je op de parking makkelijk kwijt. Pas wel op: toen wij in de zomer van 2001 de Zugspitze beklommen was de laatste bus vanaf het dalstation van  de Zugspitsbahn naar de Ehrwalder Almbaan om 16.20u. Daal dus ten laatste om 16u af of je moet nog meer dan anderhalf  uur stappen tot aan je wagen!

 

Routebeschrijving:

Bij het begin heb je twee mogelijkheden: of je wacht  tot 8.30u tot de Ehrwalder Almbaan opengaat om zo'n 600 hoogtemeter te winnen of je doet de hele klim te voet. Kies je voor het laatste vertrek dan zeker op tijd.

Vanaf het dalstation van de almbaan loopt een geasfalteerde weg tot boven aan het bergstation. Op dit eerste stuk klim je normaal iets meer dan een uurtje. Vanaf de Ehrwalder Alm volg je de bordjes van de Hochfeldern Alm. Vanaf de Hochfeldern alm laat je de laatste bomen achter je en gaat het weer de hoogte in. Je volgt de bordjes 'Knorrhütte' of 'Zugspitze'. Bij het uitzichtpunt 'Am Brand' heb je ongetwijfeld een rustpauze verdiend.

Daarna loop je verder richting Feldernjochl op 2045 meter. Daar ga je links richting 'Knorrhütte'. Je daalt een stukje en klimt dan tot bij de grensovergang 'Gatterl' op ongeveer 2000 meter. Vanaf nu loop je op Duits grondgebied.  Je volgt dit pad nog een hele tijd tot je uiteindelijk bij de Knorrhütte komt. 

Vanaf nu wordt het menens. Nog 950 meter stijgen over sneeuw -en puinhellingen. Bij de Schneeferner hütte wacht het moeilijkste stuk. Een erg steil stuk door door los puingesteente. Vanaf dan loopt de klim verder met kabelzekeringen. Niet echt gevaarlijk maar enige voorzichtigheid kan zeker geen kwaad.

Moe maar voldaan bereik je de Munchner hütte en de top van de Zugspitze. Schrik niet want het kan hier (zeker bij helder weer) enorm druk zijn. In het restaurant kan je dalkaarten kopen voor de Tiroler Zugspitsbahn. Bij het dalstation van de Zugspitsbahn neem je de bus terug tot bij de Ehrwalder almbaan. Proficiat... je hebt de hoogste berg van Duitsland bedwongen. Een blik vanuit het Sonnalpin restaurant bovenop de Zugspitze, klik hier.

 

  Technische fiche:

  zonder Ehrwalder almbaan met Ehrwalder almbaan
Hoogteverschil 2200 m.h    200m.i 1600 m.h   200m.i
Stapuren 7 uur 5,5 uur
Hutten 4 4
Toppen 1 1
Moeilijkheid        

 

Afbeeldingen en kaart:

Klik hier om afbeelding te vergroten

Klik hier om afbeelding te vergroten Klik hier om afbeelding te vergroten
Klik hier om kaart te vergroten

 

Terug naar wandelingen in het Zugspitze gebied       Verder naar de volgende wandeling