ZUGSPITZE  GEBIED

  www.zugspitze.com

De Zugspitze is met zijn 2965 meter de hoogste berg van Duitsland en daarom ook erg populair bij de Duitse bevolking.  Onze wandelingen bevinden zich echter langs de Oostenrijkse kant van de Zugspitze, tussen Reutte en Ehrwald. Ehrwald en Lermoos zijn erg populair bij toeristen en daarom ook razend druk. Wij sliepen in Bichlbach, een rustig dorpje ver weg van de drukte van Lermoos en Ehrwald. Reutte ligt op ongeveer 10 km. van Bichlbach en is de grootste stad in de streek. Vele mensen uit het dal hebben hier hun werk.  Beperk je echter niet tot de Zugspitze want wandelen kun je hier eindeloos. De Zugspitze was voor ons zelfs een tegenvaller omdat het boven enorm druk is en het gevoel van vrijheid in de bergen hier wel erg ver te zoeken is.  Dit gebied is eigenlijk het begin van de Alpen. Sta je boven op een top, dan zie je naar het noorden de vlakte van Duitsland en kijk je naar het zuiden zie je de besneeuwde toppen van o.a de Wildspitze.

  Hoe er naar toe?

Met de auto kan je het dal  het snelst bereiken door de Duitse snelwegen te nemen. Neem de A8 Ulm-Kempten tot de grensovergang in Füssen.Dan volg je de borden van Reutte I/Tirol. Een tiental kilometer voorbij Reutte vind je Bichlbach, een klein dorpje gelegen in het midden van het dal. 

Routeplanner: www.shellgeostar.com of klik hier voor een gedetailleerde wegenkaart.

  Verblijf:

Wij verbleven reeds tweemaal in Haus Müller, een erg mooi en gezellig huis aan de buitenrand van Bichlbach. De mensen zijn hier erg vriendelijk en gastvrij. Wij betaalden voor een kamer met ontbijt in mei 2002 ongeveer 14 euro per persoon. Ga zeker ook eens een pizza eten bij Rossini's want dat loont ook de moeite. En voor een lekkere Schnitzel moet je bij pension Roter Stein in Klein Stockach zijn. Aanrader!!

 

Haus Müller

Sämerhof 127

A-6621 Bichlbach

Tel: +43(5674)5458

 

  Wandelingen:

Zugspitze

   

Roter Stein

   

Coburger hütte

 
Seebensee       

  Wandelkaart:

WK 352 Ehrwald-Lermoos-Reutte-Tannheimer Tal

Ga naar:

PITZTAL ] STUBAITAL ] [ ZUGSPITZE GEBIED ] MADEIRA ] FASSATAL ] VIRGENTAL ] VAL DI SENALES ] SAMNAUN ] GRAN CANARIA ] NEPAL ]