SCHNALSTAL

  www.schnalstal.org 

Het Schnalstal of Val di Senales ligt in het Duitstalige gedeelte van Italïe. Alle inwoners zijn vlot tweetalig dus je kan overal met Duits terecht. Het mooiste dorpje in het dal is ongetwijfeld Karthaus, gelegen op 1327 meter temidden van enorme bergen. Het dorpje is ingesloten binnen de muren van een oud klooster en is dan ook van een zeldzame schoonheid. De wagen moet je verplicht buiten de dorpskom parkeren zodat je dus wel een eindje met je bagage moet sleuren. Iets verderop ligt Vernagt waar je enkele grote hotels vindt. Vernagt ligt wel op bijna 2000 meter hoogte dus echt warm wordt het er niet. Het dal is redelijk bekend maar erg veel mensen zul je er niet tegenkomen, ideaal dus om prachtige wandelingen te maken. De bergen in het noorden vormen de natuurlijke grens met Oostenrijk. Steek je deze enorme bergkam over dan kom je in het Pitztal terecht. De hoogste berg is de Weiskögel (3750 m.).  Een live beeld vanop de gletsjer, klik op deze link.

  Hoe er naar toe?

Om het snelst het Schnalstal te bereiken neem je best de A8 Ulm-Kempten. In Füssen eindigt de snelweg en rij je over de Fernpas verder tot in Imst. Vanuit Imst neem je dan de B171 richting Landeck. Daarna de B315 over de Reschenpass. Achter de Rechenpass neem je de S38 richting Merano. In Compaccio ga je links het Schnalstal in. 

Routeplanner: www.shellgeostar.com of klik hier voor een gedetailleerde wegenkaart.

  Verblijf:

Omdat het aanbod redelijk klein is moet je wel wat sneller tevreden zijn bij het zoeken naar slaapgelegenheid. Wij vonden dit bij de familie Santer in Karthaus, centraal gelegen in het Schnalstal. Het ontbijt was lekker en de bedden goed. Wij betaalden in het voorjaar van 2000 zo'n 16 euro per persoon voor deze kamer.

Haus Santer  

Casa Santer Ademar
Karthaus 1

Tel: 0473 679205

 

  Wandelingen:

Am Hintern Eis  
Nockspitze  
Kreuzspitze  

  Wandelkaart:

WKS 12 Naturns-Schnals-Latsch

Ga naar:

PITZTAL ] STUBAITAL ] ZUGSPITZE GEBIED ] MADEIRA ] FASSATAL ] VIRGENTAL ] [ VAL DI SENALES ] SAMNAUN ] GRAN CANARIA ] NEPAL ]