Bereikbaarheid: Vanuit Mittelberg (Pitztal) via de Gletsjerstube in ongeveer 3u (1000m. klimmen) ; vanuit Solden (Ötztal) naar de parkeerplaats aan de Rettenbachferner en dan via het Pitztalerjoch in ongeveer 1,5u naar de hut (200m. klimmen en 200m. dalen)
Prijzen: voor een overnachting op een lager betaal je 8€ ; een ontbijt kost 6,5€ en er is de mogelijkheid om een lunchpakket te bestellen; een 1/2l bier kost 3€ (prijzen zomer 2004)
Betalen: je krijgt bij aankomst in de hut een kaart waarop alle consumpties aangeduid worden, bij vertrek wordt dan alles in één keer afgerekend
Beklimmingen vanaf de hut (gemarkeerde paden): Karleskögel (3107m.) 2u. Er zijn talloze beklimmingen mogelijk vanaf de hut, maar de meeste gaan over de gletsjer en zijn niet gemarkeerd
Overgangen:
-Rüsselheimer hut via de Mainzer Höhenweg 8-11u. (sterk afhankelijk van weer en sneeuwcondities)
-Rheinland Pfalz bivak via de Mainzer Höhenweg 4,5u
-Breslauerhut via het Mittelberg -en Mittelkarjoch 6u (gletsjer) 
-Vernagthut via het Mittelberg -en Brochkogeljoch 7u (gletsjer)
-Taschachhaus via de Pitztaler gletsjersteig 4-5u
Huispantoffels: ja, gratis
Bagagevervoer: ja, je moet de bagage nog wel zelf voeren naar de gletsjerstube
Maaltijden: het ontbijt is in een soort buffetvorm te verkrijgen in de keuken. Dranken dien je zelf bijde huttenwirt te halen, warme maaltijden worden aan tafel gebracht.
Sanitair: wasruimtes met koud water, voldoende toiletten, een warme douche betaal je 3€
Slaapcomfort: elke lager is voorzien van 2 warme dekens, een lakenzak meenemen is voldoende. De lagers zijn voldoende breed en je hebt weinig last van "nachtlawaai" van alpinisten die vroeg vertrekken (tenzij ze natuurlijk mee op je kamer liggen)
Wandel -en klimtoppers: de overgangen naar het Taschachhaus en de Breslauerhut, de Linker Fernerkogel en de Wildspitze zijn de bestemmingen die ik het meest in het gastenboek terugvond.
Onze gemaakte tochten met aankomst en vertrek van hieruit:
De Pitztaler gletsjersteig
De Mainzer Höhenweg
Wat denk ik ervan? de Braunschweigerhut is groot en in het seizoen erg druk maar slaagt er toch in de gezelligheid van een kleine berghut te behouden. Dat ligt in grote mate aan de huttenwirt, Frans Auer. Frans heeft 100% controle over alles wat in en rond zijn hut gebeurd en blijft bij alles ongelofelijk kalm, zelfs wanneer er tien man aan zijn toog staat aan te schuiven. De ligging vlakbij de Mittelbergferner is natuurlijk wondermooi.
Homepage: http://www.braunschweiger-huette.at

Terug naar Wildzspitze tocht