MITTAGSKOGEL

 

Vertrekpunt:

De wandeling begint in Mittelberg, helemaal op het einde van het dal.  Er is voldoende parkeerruimte op de parking van de kabelbaan.

 

Routebeschrijving:

Als je de wagen bij de kabelbaan hebt neergezet loop je een klein stukje terug. Op de linkerkant is een weide waar een smal pad begint. Daar staat Mittagskogel aangegeven. De bewegwijzering is rood en je doet volgens de bordjes 4 uur tot de top. Je kan niet missen; altijd naar boven het pad volgen. Het laatste stukje is wat moeilijker omdat het door puinsteen loopt en het pad niet altijd even zichtbaar is. Als je vroeg vertrokken bent (wat je best doet) ben je rond de middag op de top. Een ideale pick-nick plaats (als het mooi weer is tenminste). Voor je ligt het hele Pitztal en achter je de besneeuwde toppen met onder andere de Wildspitze.  De top ligt op 3159 meter, je hebt bijna 1400 meter geklommen. Een hele trip.

Je loopt een klein stukje terug en loopt dan links naar het restaurant. Hier wordt je even overspoeld door toeristen die gebruik maken van de kabelbaan om hier te komen. Je loopt een stukje voorbij het restaurant tot je voor de imposante gletsjer komt te staan. Hier volg je links het bordje 'Braunschweiger Hütte'. Het pad loopt over de gletsjer. In de gletsjer zijn d.m.v houten paaltjes markeringen aangebracht. Loop van markering naar markering via de kortst mogelijke weg en ga niet vrij rondlopen op de gletjser. Je krijgt terug een stukje puinsteen onder de voeten en dan ga je voor een tweede keer de gletsjer op. Ook hier weer uitkijken. Nog een kort stukje klimmen en je staat bij de Braunschweiger Hütte.

Hier ga je weer links naar beneden, terug richting Mittelberg. Waarschijnlijk kom je nog veel klimmers tegen die naar boven gaan om te overnachten in de hut om van daaruit naar de Wildspitze te klimmen. Je komt weer bij de parking uit.

 

Technische fiche:

Hoogteverschil 1370m.h    1370m.i
Stapuren 9 uur
Hutten 2
Topbeklimmingen 1
Moeilijkheid    

 

Afbeeldingen en wandelkaart:

Klik hier om de foto te vergroten

Klik hier om de foto te vergroten Klik hier om de foto te vergroten
Klik hier om de kaart te vergroten

 

  Terug naar Pitztal  Naar de volgende wandeling