Wil je graag je eigen wandeling of een reisverslag publiceren op mijn site. Stuur alles dan door via mail en ik zet het mee on line.

Van: oj.rosenland@wanadoo.nl Waar: Stubaital Moeilijkheid:
Vertrekpunt: Neustift, Elferlift Eindpunt: Neustift, Elferlift Hoogtemeters: h150m.  i850m.
Verblijfplaats: Pension Panorama, Tsaffinis 3 A6166 Fulpmes
Wandeling: Klampenbergalm (1795m.)  Stapuren: +/- 4 uur
De wandeling start bij de Elferlift, met de lift omhoog en boven langs het restaurant richting Autenalm, eerst een smal pad langs de helling nauwelijks stijgend tot aan de Autenalm, hier de weg rechtdoor volgen eerst vlak maal later toch wel stevig omhoog tot aan de alm. De terugweg kan op verschillende manieren, van de alm rechtstreeks naar Kr÷sbach of dezelfde weg terug naar de Autenalm. Vanaf hier gaan er twee wegen naar Neustift, de ene een brede bosweg is goed te lopen, de andere aangegeven met fussweg Neustift is een tamelijk steil pad waarbij je vaak van boomwortel op boomwortel moet afdalen. Beide wegen komen uit op de grote camping in Neustift en van hieruit is het nog tien minuten naar de parkeerplaats van de lift.

 

Van: erikvandeputte@pandora.be Waar: Monta Rosa, IT Moeilijkheid:  
Vertrekpunt: Stausee Maatmark Eindpunt: Saas Grund Hoogtemeters:
Verblijfplaats:  Hutten
Wandeling: Verslag van de Tour de Monta Rosa
Verslag van een 9-daagse trektocht langs het Monta Rosa massief. De tocht voert door mooie dorpjes als Grńchen en Zermatt en langs schitterende bergen zoals de Bishorn, de Matterhorn en de Weisshorn. Ook goede beschrijvingen van de hutten, het aantal stapuren en de aard van de paden. Download hier.

 

Van: marcvm@hotmail.com Waar: Bayrische Wald, DUI Moeilijkheid:   
Vertrekpunt: dagwandelingen Eindpunt:  Hoogtemeters:
Verblijfplaats:  Patersdorf, regio Regen grensgebied met Oostenrijk en Tsjech´e
Wandeling: Verslag van enkele dagtochten en beklimming van de Grossen Arber

Vandaag hebben we een bezoek gepland aan het drielandenpunt Duitsland, TsjechiŰ en Oostenrijk, met de gekende Frauenberg (1320m) met zijn prachtige vergezichten en zijn mooie natuur! Van hieruit kijk je letterlijk in de drie landen! Doch, ze zijn allen gelijk van daar bovenaf gezien! Een korte wandeling van ongeveer 7km en een pintje bier............... klik hier om het volledige verslag verder te downloaden

 

Van: verplanke@terra.es Waar: Berrˇs JussÓ,  Spaanse PyreneeŰn,  Westen van Andorra Moeilijkheid: Variabel  
Vertrekpunt: dagwandelingen Eindpunt:  Url: www.locloso.com
Verblijfplaats:  Vakantieverblijf Lo Closo
Wandelingen: Beschrijvingen van korte wandelingen tot huttentochten

Op deze site vind je een aantal zeer duidelijk beschreven wandelroutes in het Nationaal park AigŘes Tortes. De beschrijvingen kan je downloaden in .pdf formaat. Prachtige site!