Tildonk Tegen Muco
Home ] [ Tildonk Tegen Muco ] Tildonk Fights Cystic Fibrosis ] Tildonk Combat la Muco ] MailBox ] Sponsors ]

button1.gif (3235 bytes)

 

button2.gif (3146 bytes)

button3.gif (3146 bytes)

button4.gif (3146 bytes)

 

button5.gif (3146 bytes)

button7.gif (3146 bytes)

button8.gif (3146 bytes)

button9.gif (3146 bytes)

button10.gif (3146 bytes)

Best experienced with

ieget_animated.gif (7090 bytes)

 

back.gif (4204 bytes)  forward.gif (4153 bytes)

 

Tildonk.....                          kerk.jpg (9409 bytes)

 

is een klein brabants dorpje gelegen tussen Mechelen en Leuven, deelgemeente van Haacht. Het telt ongeveer tweeduizend vijhonderd inwoners. Onder impluls van Sabine en Tom, ouders van een mucopatientje, werd 'Tildonk tegen Muco' gesticht. In 1996 werd de eerste aktie ten voordele van de mucopatientjes van het UZ Gasthuisberg een groot succes.

Hoe kwam "Tildonk tegen Muco" tot stand ?

Toen we in november ’94 te weten kwamen dat onze zoon Jurgen leed aan mucoviscidose, was onze eerste reactie, toen verschillende personen ons vroegen wat Jurgen had, dat de meeste van hen deze ziekte niet kenden. Enkel de medisch geschoolde en diegene die er mee in de familie te maken had, wist wat het was.

En toen de school van Jurgen in ’95 vroeg of ze iets mochten doen in de strijd tegen mucoviscidose, had niemand kunnen weten dat dit zo’n solidariteit zou teweegbrengen van de pers, de radio, verenigingen uit Tildonk, firma’s, handelaars, bekende en onbekende Vlamingen die spontaan hun hulp aanboden om te helpen, een activiteit te organiseren e.d.

Toen de verschillende kranten eind ’95 ons verhaal uitbrachten was ons doel al meer dan bereikt.

Het grootste doel van "Tildonk tegen Muco" was toen en nu nog steeds het bekend maken aan het grote publiek wat mucoviscidose nu precies eigenlijk is.

De opbrengsten van alle activiteiten die in ’96 werden georganiseerd gingen integraal naar het goede doel namelijk :

189.064 BF ging naar de Belgische Vereniging voor de Strijd tegen Mucoviscidose (BVSM), die dit geld zal aanwenden om het verdere onderzoek te steunen.

189.064 BF ging naar het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg Leuven afdeling kindergeneeskunde, dienst infecties B waar geregeld een 120 tal muco - patiŽntjes verblijven. Met dit geld werd er educatief materieel gekocht (o.a. een pingpongtafel, 2 speciale fietsen, videorecorders en videofilms, stripalbums e.d.) en met sommigen werd er een helikoptervlucht gemaakt.

Tevens kregen wij van een firma een PC ter waarde van 100.000 BF die ook geschonken werd aan het ziekenhuis.

back.gif (4204 bytes)  forward.gif (4153 bytes)