Spellen
De Speltafel
Club
       
kalender  |  foto's  |  contact  |
   

 

 

   
 
Facebook
 
banner_spellen

 

 

spel van de maand

recensies - archief

  Raak

  De Bond

  0>9 | A-B-C-D

  E-F-G-H

  I-J-K-L

  M-N-O-P

  Q-R-S-T-U

  V-W-X-Y-Z

onze collectie

downloads

 

 

 

 

Deze recensie verscheen in Raak,
het ledenblad van KWB
in september 2012.

raak

Asmodee

 

 


spel van de maand: Dobble / Dobble kids

De titel zette me op het verkeerde been. Bij het openen van het ronde blikken doosje verwachtte ik een 5-tal dobbelstenen, misschien een aantal scoreschijfjes en de spelregels te zien.
Helemaal fout dus; de inhoud bleek te bestaan uit 55 ronde kaartjes, elk met 8 clipart-achtige afbeeldingen. Knap is dat, welke 2 kaarten je ook neemt, er altijd 1 afbeelding op beide kaarten terug te vinden is. Zo wist ik meteen waar de titel ‘Dobble’ voor staat: ‘dubbel’ dus, en geen ‘dobbelstenen'.

Met die spitsvondigheid bedacht de auteur 5 mini-spelletjes, leuke tussendoortjes voor speelvogels met een scherpe blik en snelle reflexen. Zo krijgen de spelers bij één van de spelletjes elk een kaart voor zich; de rest ligt als een stapel in het midden. Wie een symbool kan noemen dat voorkomt op de kaart in het midden en op de kaart van een tegenspeler, mag de middelste kaart op die van zijn tegenspeler leggen. In het midden worden nieuwe afbeeldingen zichtbaar en het spel loopt gewoon door. Wie op het einde het minste kaarten bezit, wint.
De uitgever bedacht er een kleurrijk rond blikken doosje bij, zo eentje dat je graag bij de hand hebt op een verloren moment.

Dobble Kids doet dat alles nog eens netjes over, nu met strip-achtige dierentekeningen en met 2 nieuwe eenvoudige mini-spelletjes (naast 3 uit de basisversie).

Asmodee | Denis Blanchot | 2-5/8 spelers vanaf 4/6 jaar)