Spellen

beurs 1 maart

Aan de Speltafel 2009 -
Dag van het gezelschapsspel

Op zondag 1 maart 2009 ging het slotevenement door in het kader van onze 10-de verjaardag. Die dag was het Ontmoetingscentrum in Oostakker een heus spelparadijs tijdens de “Dag van het gezelschapspel”.

Je kan het zelf vaststellen in onze uitgebreide fotoreportage.

Van 11 tot 18 uur was er die dag van alles te beleven voor de 350 bezoekers:

• Hoofdbedoeling was dat er spellen gespeeld worden. En dat gebeurde volop: de talrijke bezoekers maakten maar al te graag kennis met de kwaliteiten van hedendaagse spellen. Zowel de klassiekers als vlot speelbare spellen stonden ter beschikking, maar eveneens spellen voor de veelspelers als spellen voor gezinnen met jonge kinderen. De spelanimatoren hadden dan ook de handen vol.
  • Intrafin stond in voor de demo's van de nieuwste spellen van QWG; Frederic Moyersoen presenteerde in primeur zijn 'Nicht zu fassen'; Goliath bezorgde ons met een reuzen-TaYu en reuzen-Rolit enkele prachtige blikvangers. Ook de 'levensechte spokentrap' die Hodin ons bezorgde was een attractie.
  • De 3 verkoopsstanden konden op een ruime belangstelling (en dito omzet) rekenen (Speciaalzaak Gezelschapsspellen Adriaensen, JKLM Games, Time2Game)
  • De tweedehands verkoop- en ruilstand werd van in het begin zowat overrompeld. Tal van spellen wisselden in de loop van de dag van eigenaar en kennen ondertussen op een nieuwe plek een tweede leven.
  • Dank zij de gulle bezoekers kon 'De Speltafel' een ruim en leuk spellenpakket samenstellen voor de armoedewerkingen van KRAS vzw (De Zuidpoort / De Sloep-Onze Thuis).
  • En last but not least had sponsor JKLM Games voor elk bezoekend gezin een verrassing in petto, in de vorm van het kaartspelletje 'Stop Lights'.

Of en wanneer er een nieuwe editie komt, blijft voorlopig een open vraag...