Wie neemt het voor u op...?
Pagebuttons
Temporary Links

Wat Soundshape voor u kan betekenen...

Een kwalitatief hoogstaande geluidsregistratie

Soundshape is een ambachtelijk geluidsopnameatelier dat zich tot doel stelt beginnende bands, amateurs en semi-professionele muzikanten, de mogelijkheid te bieden een betaalbare en kwalitatief hoogstaande geluidsregistratie te maken van hun muziekrepertoire. Hierbij speelt het product demo-cd (tegenhanger van de commerciële cd) een cruciale rol. Waar zit het verschil?

Het visitekaartje

De demo-cd is in feite het visitekaartje van de muzikant, van de band. Het is de bedoeling, met dit product, een staaltje aan te bieden aan organisatoren van muzikale evenementen. Het is evenzeer een leerrijk document dat toont aan de muzikant of band op welk technisch en artistiek niveau hij zich bevindt. Het is dan ook logisch dat de demo-cd een zo natuurgetrouw mogelijk beeld weergeeft van het kunnen van de muzikant of van de band. Heel dikwijls krijg ik de opmerking van muzikanten dat hun 'vorige' demo-cd te commercieel klonk, te gepolijst. De live-sfeer van een goede demoproductie valt bij het merendeel van de muzikanten in de smaak. De demo-cd streeft naar het behoud van de eigen persoonlijkheid van de muziekmaker en respecteert zijn eigenheid.

Een aaneenschakeling van gangbare clichés

In tegenstelling tot de demo is een commerciële cd geen visitekaartje maar een marketingproduct dat helemaal geen natuurgetrouw beeld geeft van het kunnen van de artiest en dat zich ook tot een heel ander doelpubliek richt. Dikwijls heeft dit schijfje niets meer te maken met artistiek of muziektechnisch kunnen maar wel met marktaandeel en trends. De eigenheid van de artiest is volledig zoek en vaak komt men niet verder dan een aaneenschakeling van gangbare clichés. Die er bij het willoze publiek ingaan als zoete koek. Zelfs opnametechnisch liggen de regels vast. De duurbetaalde producer weet wat mag en vooral wat niet mag!

Bij Soundshape is ieder genre welkom

 Bij Soundshape is iedere muzikant van om het even welk genre een welkome gast. De mens achter de muziek komt bij Soundshape op de eerste plaats. Niet de ambitie naar roem, maar de mentaliteit waarmee muziek wordt gemaakt, kenmerkt grotendeels ons publiek. Het moet 'fun' blijven, wat niet wegneemt dat we streven naar de hoogst haalbare kwaliteit.