Biografie.

Op deze pagina kom je meer te weten over de meisjes van K3 .

Door op de foto's van de meiden te klikken kan je telkens de hobby's en andere leuke dingen te weten komen over jouw idolen. Misschien staat er nog wel iets bij dat jij nog niet wist ??

 

fanagenda_32_x.jpg (20929 bytes)fanagenda_30_x.jpg (21011 bytes)fanagenda_31_x.jpg (21351 bytes)

 

In 1999 neemt het tot dan toe onbekende meisjesgroepje K3 deel aan de preselectie voor Eurosong. Het is het begin van een in Vlaanderen nooit eerder geziene successtory. Hun debuutsingle Heyah Mama staat in de zomer van 1999 wekenlang onafgebroken in de hitparades. Heyah Mama is goed voor 50.000 verkochte exemplaren, en levert 3 keer goud op.
Enkel het nieuwe nummer van K3, Yéké Yéké, kan Heyah Mama van de eerste plaats in de Vlaamse Top 10 verstoten. Op zijn beurt gevolgd door I Love You Baby. Hiermee verbreken ze het 33 jaar oude record van Will Tura, die in 1966 28 weken lang op de eerste plaats stond. Bovendien is K3 de eerste groep die het presteert om met drie nummers tezelfdertijd in die Vlaamse Top 10 te staan…

In oktober 1999 wordt het eerste cd-album Parels uitgebracht, wat meteen de Ultratop binnenstapt op 10. In februari 2000 volgt een limited edition van Parels. Niet lang nadien verschijnt de single Op elkaar, een remix die ook meteen de Vlaamse Top 10 haalt. Hierdoor slaagt K3 erin meer dan één jaar lang onafgebroken in de hitlijst te staan.

Zomer 2000. Alle Kleuren, de opwarmer voor het nieuwe album, treedt in de voetsporen van zijn voorgangers. De organisatoren van de Gordel vragen K3 om Het Gordellied in te zingen. Niet lang daarna is Heyah Mama voor het eerst te horen in Nederland, en wordt Parels in een Afrikaanse kleedje gestoken.

Karen, Kristel en Kathleen weten van geen ophouden. Yippie Yippie, Leonardo en Oma’s Aan De Top volgen. Ondertussen verschijnt ook de limited edition van het cd-album Alle Kleuren, wat goed is voor 170.000 exemplaren, en vijf keer platina oplevert. In Nederland krijgen zowel het cd-album Parels als Alle Kleuren goud. Eind september, na een maand lang op de eerste plaats te hebben gestaan in de Album Top 100, krijgt Alle Kleuren platina.

De zomer van 2001 is niet anders… De zomersingle Tele-Romeo komt uit en staat meteen vijf weken lang op nummer 1. Tele-Romeo wordt uiteindelijk bekroond met de Tien om te Zien-trofee. Voor het cd-album Tele-Romeo op 1 september verschijnt, oogst K3 massaal succes met hun allereerste Zomershow in het Casino Kursaal in Oostende. Als in november het album ook in Nederland verschijnt, stijgt het ook daar meteen naar de eerste plaats in de hitlijst.
2001 wordt afgesloten en 2002 begint met de Tele-Romeo Tour van K3, die langsgaat bij haast alle grote Belgische en Nederlandse steden.

In het voorjaar van 2002 haalt K3 volle zalen in de Vlaamse versie van Studio 100-musical Doornroosje. De hit Toveren uit de musical Doornroosje staat al gauw nummer 1 in Vlaanderen en Nederland. Na dit musicalavontuur stort K3 zich meteen weer op eigen shows rond het meisjesgroepje. Van juni tot september 2002 toeren ze met hun Zomershow door Vlaanderen en Nederland en bereiken om en bij de 300.000 toeschouwers.

Begin september 2002 krijgen we nooit geziene taferelen bij de treintoer door Vlaanderen en Nederland, de voorstelling van het nieuwe K3 cd-album Verliefd. Dit nieuwe cd-album haalt alleen al in voorverkoop 250.000 exemplaren.

Het nummer Feest, uit het album Verliefd, krijgt de Publieksprijs Radio 2 Zomerhit en de Tien om te Zien Award. Later volgen uit dit album Papapa en recent de titeltrack Verliefd.

 

( Bron : Cd-rom De Drie Biggetjes )