Apotheek Marrannes     Gentsestraat 8 - 8870 Izegem     Tel: 051/301041 Fax: 051/317412     E-mail: apotheker@skynet.be     BTW BE 0523 709 136
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Actueel


Griepvaccinatie.

De griepvaccins liggen ter beschiKking in de apotheek! Aanbevolen voor zwangere vrouwen, en vanaf 50 jaar. Ook voor iedereen die er elke dag moet staan! Vraag op voorhand een voorschrift aan je arts en bewaar je vaccin thuis in het midden van je koelkast. Liefst nog in een doos of brooddoos. Daar is de temperatuur stabiel en zo blijft de werking van je vaccin optimaal. De ideale periode voor de inenting is tussen half oktober en half november. Maak al direct een afspraak met je arts! Zo kan je weer met een gerust gevoel de winter door.


Breng steeds je identiteitskaart mee naar de apotheek

en ook de identiteitskaart van de persoon waarvoor de middelen op het voorschrift bestemd zijn. Kinderen jonger dan 12 jaar, hebben een ISI plus kaart. Die kan ook worden gebruikt , maar een kids-Id heeft de voorkeur. De SIS kaart wordt nooit meer gebruikt.


Hoe schadelijk is fipronil voor u en mij? door Belga do 10/08/2017 - 15:50 Hanne Decrť (gecorrigeerd)

BelgiŽ en Nederland zijn al dagen in de ban van het fipronilschandaal. In eieren werden concentraties van de giftige stof fipronil gedetecteerd. Het insecticide werd gebruikt in de strijd tegen bloedluis in pluimveestallen. Maar hoe schadelijk is die chemische stof voor u en mij?


De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beschouwt fipronil als "matig toxisch" voor de mens. Als iemand fipronil inslikt of op een andere manier blootgesteld wordt aan de chemische stof, kunnen er verschillende symptomen optreden. Het type en de ernst van de symptomen varieert, afhankelijk van de hoeveelheid en de aard van de blootstelling. Veruit de meeste literatuur gaat in dit verband over de blootstelling aan het pure product (door verstuiving, ingestie, ...) waarbij er dus sprake is van vergiftiging. De studies die op mensen zijn uitgevoerd die zichzelf vergiftigd hebben met fipronil (het pure product) hebben aangetoond dat er pas bij veel hogere doseringen†acute vergiftigingsverschijnselen worden gezien. Klachten zijn misselijkheid, buikpijn en hoofdpijn. Het middel kan neurologische symptomen veroorzaken bij de mens. Deze symptomen zijn duizeligheid, zweten en slaperigheid, klachten die in principe snel verdwijnen.†


"Om het simpel uit te leggen, doet fipronil in onze hersenen het omgekeerde van een slaapmiddel", legt toxicoloog Jan Tytgat uit.† "De acute effecten van een overdosis zijn hoofdpijn, niet goed kunnen slapen, epileptische aanvallen..."


Over de chronische effecten van fipronil zijn er nog geen studies op mensen uitgevoerd, enkel op ratten en honden. "We zien dat bij een langdurige en intensieve blootstelling tumoren op de schildklier en problemen met de lever en de nieren ontstaan." Toch wil Tytgat het ook relativeren. "Ik wil mensen niet bang maken. Er wordt altijd een gezondheidsmarge ingebouwd die rekening houdt met onzekerheidsfactoren. Er zullen misschien mensen zijn die nu fipronil hebben binnengekregen, maar een mens moet al een gigantische hoeveelheid binnenkrijgen voordat de stof dodelijk is. Ik ken niemand die ooit opgenomen is in het ziekenhuis waar fipronil aan de basis van de opname lag."


Er is een nieuwe app voor de begeleiding van mensen die lijden aan psoriasis:

In BelgiŽ hebben naar schatting 300.000 mensen last van psoriasis. Psoriasis is een niet-besmettelijke chronische aandoening van de huid, die meestal goed te controleren is door de therapie goed te volgen. De app MyPso zorgt er voor dat je een beter zicht krijgt op het verloop van de opstoten. Je kan er je resultaten ook anoniem vergelijken met lotgenoten. Voor IOs en Android is MyPSO gratis te downloaden op Appstore of Google Play.


Onepharma, nog zo'n handige app

Met deze nieuwe app, die je hier kan downloaden voor Apple en Android toestellen, geef je met je smartphone of tablet zelfs onderweg je bestelling en je voorschrift door naar onze apotheek. We verwittigen dan wanneer je bestelling afgewerkt is en kan worden afgehaald. Gemakkelijk! Raak je er met de instellingen niet zo vlot uit? Spring gerust binnen, we helpen je met het installeren en we zetten je op weg.


Facebook

Voor de laatste nieuwtjes en af en toe een leuke promo, kan je ons volgen op onze facebookpagina! We gaan mee met onze tijd! En we stellen uw "likes" natuurlijk op prijs!

Archief

 

 

 


apotheek bestellen marrannes Marrannes Kris Beyls Ann izegem Izegem wachtdienst ICE gentsestraat geneesmiddel geneesmiddelen medicatie medicijnen medicijn voorschrift apotheken apotheker apothekers tandarts huisarts huisdokter

 

 

 

Welkom

bij de virtuele vestiging van
Apotheek Marrannes
in de Gentsestraat 8 te Izegem.

Openingsuren

Maandag t/m vrijdag:
8u30 -12u15 &
13u30 - 18u30.
Op zaterdag:
9u - 12u.

Met onze automatische deur
en lage drempel zijn wij vlot
toegankelijk voor kinderwagens
en voor rolstoelgebruikers.

Hoe bereiken?

Private parking

Tijdens je bezoek aan de apotheek kan je gratis parkeren op onze
klantenparking in de Kerkstraat.
(zie plannetje)


Aan de inhoud van deze site
kunnen geen rechten worden ontleend.

Laatste aanpassing op
13 september 2017
- © KM