Opbaren

Vorige Omhoog Volgende

De begrafenisondernemer zorgt voor het vervoer van de overledene naar het funerarium. De berging, het afleggen en het opbaren wordt in overleg met de familie uitgevoerd.

In onze verzorgingsruimte wordt de overledene afgelegd en opgebaard. De familie kiest uiteraard de kleren uit die de overledene aankrijgt. Indien de familie dit wenst krijgt de overledene sierraden, zijn bril en/of een horloge aan. Vooral bij kinderen is het gebruikelijk het favoriete knuffeldier toe te voegen. Bij katholieke overledenen worden de handen gevouwen en krijgt de overledene een rozenkrans tussen de vingers. Bij anderen worden de handen op elkaar of naast het lichaam gelegd. 

TIP 1: Kies indien mogelijk kleren uit waarin de overledene zich goed voelde. Het geeft de gelegenheid de overledene bij het rouwbezoek te begroeten als de persoon die hij in werkelijkheid was. Vergeet niet om kousen of sokken mee te geven. Schoenen worden niet aangedaan.

Thanatopraxie wordt zelden uitgevoerd maar kan indien gewenst.

Bij ongevallen met zware kwetsuren aan het gelaat, kan meestal, indien gewenst een gezichts-reconstructie uitgevoerd worden.

Opmerkingen:

In geval van overlijden in het buitenland regelen we de overbrenging gewoonlijk in samenspraak met de reisverzekering.

In geval van verdacht of geweldadig overlijden verzorgen we de contacten met de politie en het parket om de nodige toelatingen te bekomen.

 

Begrafenissen Jef Sneyders  -  Beekakkersstraat 17, B-2340 Beerse, tel.: 014/61.12.56, e-mail: jef.sneyders@skynet.be