Info

 

 

Home
Over de liefde
Romantische
Uit het leven
Liefdesgedicht
Valentijn gedichten
Liefdesverdriet
Spreuken
Over de dood
Info
Feedback

 

 

Ik ben geboren te Duffel en nog steeds woonachtig in het Antwerpse.

In 2004 ben ik met gedichten in aanraking gekomen waardoor, na de nodige aansporingen,  ik zelf als gelegenheidsdichter beginnen schrijven ben onder de naam Ricky. Een jaar later heb ik dan gekozen om als pseudoniem "Hendrik Hoogland" te gebruiken. Hendrik is dus mijn echte voornaam en Hoogland een samenvoeging van twee woorden die een voor mij wel heel speciale betekenis bezitten.

Het schrijven is gebleven al zal ik altijd wel een vreemd soort selfmade schrijver blijven daar ik lak heb aan de keurslijven en regeltjes van hoe men best gedichten hoort te schrijven of waar ze moeten aan voldoen. Ik schrijf enkel als het in me opkomt en pen het neer zoals ik het zie.

Men vraagt soms naar mijn dichtbundels of waar te verkrijgen. Ik heb geen zin om uitgevers te gaan afschuimen of ben evenmin gehaast om bijvoorbeeld bundels in eigen beheer uit te brengen. Ik plaats mijn gedichten op internet. Wil dit dan zeggen dat gedichten, welke niet in boekvorm te verkrijgen zijn, net om die reden per definitie slecht zouden zijn?

 

Maar zeg nooit nooit, misschien komen de gedichten ooit een keer in boekvorm. Wie zal het zeggen...

 

Hou je van liefde en romantiek? Deze gedichten kun je hier vinden op deze site gaande over de verschillende aspecten van de liefde en het leven welke een mens op z'n levensweg ervaren kan.

Indien je er niet zo om geeft, geen angst smaken verschillen nu eenmaal en ook andere gedichten over de liefde, mss iets meer beschouwelijke gedichten, plaats ik hier en daar tussen de andere in.

 

Ook niet liefdesgedichten tracht ik in een later stadium op deze site onder te brengen al moet ik daar nog altijd werk van maken ondanks het feit dat ik er al een aantal geschreven heb welke nergens te lezen zijn ;)
 

 

Copyright
 

Er verschijnen ook op andere websites, blogs en forums gedichten van mijn hand. Op verschillende sites trof ik gedichten van me aan zonder mijn naam of bronvermelding bij het gedicht. Daar komt nog bij dat men soms gedichten van mij aanpaste door woorden of zinnen te wijzigen naar eigen goeddunken... Er zijn ook sites waar ik gezien heb dat 'publicisten' hun naam onder mijn gedichten plaatsen.

 

In deze optiek lijkt het me toch heel aannemelijk dat, gezien de vermelding; 'alle rechten voorbehouden' geplaatst op de hoofdpagina en de copyrightvermeldingen op mijn andere pagina's, het plaatsen van mijn gedichten op het internet, websites, blogs of forums zonder enige vorm van mijn naamsvermelding bij het gedicht niet toegestaan is.

 

 

Als een gedicht van me je aanspreekt en je wil het op een eigen site of blog of forum plaatsen (elk ander gebruik is zonder toestemming niet toegestaan) wees dan gelijk zo vriendelijk om mijn naam bij het gedicht te plaatsen...

En, maar niet noodzakelijk, een linkverwijzing naar mijn site waarvoor dank.

 

Hendrik Hoogland. 

.    

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 04 augustus 2014