ForthCAD

is een volledig grafisch atelier dat u toe laat objecten te creŽren en complexe tekeningen te maken.

Het programma biedt u een diepgaande oplossing aan, die op basis van een onafgebroken dialoog tussen de gebruikers en ontwikkelaars werd ontworpen.
Professionele kwaliteit met foto-realistische presentatie !
RENDERING

Verschillende types rendering worden aangeboden: lijnen, silhouet, kleuren, verlichting,...
Iedere rendering beschikt over artistieke eigenschappen en specifieke technieken.
De keuze van rendering hangt af van het type en de belangrijkheid van het project.
De renderingen kunnen onmiddellijk in het 2D blad gegenereerd worden.
De renderingen, alsook het genereren van technische symbolen, kunnen uitgevoerd worden op elke schaal.
ANIMATIE

ForthCAD-3D creŽert zelf de ideale route tussen de verschillende zichten en genereert dan een animatiesequentie op het scherm of in een AVI bestand.
De versie 6.xx is een synthese van meer dan 20 jaar ervaring en werd volledig herwerkt met als doel de recentste 3D technieken te beheren.

De toepassingsmogelijkheden van ForthCAD zijn verschillend: ingerichte keukens, bemeubelen van burelen, badkamers, apotheken, veranda's, houten gebintes, ontwerp van meubelen, wandkasten, bibliotheken, ...
TECHNISCH PLAN

De '2D zichten' laten toe een technisch plan te realiseren en persoonlijke presentaties te maken. Gebruik makend van gemakkelijke tools kan u automatisch bematen, technische symbolen creŽren en invoegen of tekst ingeven. (gebaseerd op de Windows basis-lettertypes). Het is mogelijk onmiddellijk in de kleurenrendering te bematen en een technische presentaties te genereren van gebruikte objecten in het '3D venster'.
TEXTUREN

De gebruiker kan makkelijk spots, schaduw- en spiegeleffecten, evenals kleuren en texturen toevoegen.
Texturen kunnen toegevoegd worden door gebruik te maken van een scanner, een digitaal fototoestel of door simpelweg te downloaden van internet.
ForthCAD ondersteunt alle formaten (jpeg, tif, bmp,dib,...). Texturen verhogen de realiteit van scŤnes. Ze laten toe kleuren van materialen te gebruiken zoals hout, graniet, steen, parket, behangpapier.
CD Technologies bvba